Обещанието на премиера Бойко Борисов за 9% ДДС за ресторанти

...
Обещанието на премиера Бойко Борисов за 9% ДДС за ресторанти
Коментари Харесай

Обещанието на премиера за 9% ДДС за ресторанти и хотели е бъдещо несигурно събитие

Обещанието на премиера Бойко Борисов за 9% Данък добавена стойност за заведения за хранене и хотели е бъдещо нестабилно събитие. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на брифинг в зала "Запад " на Народното събрание.

"Както знаете през днешния ден обсъждаме промени в няколко закона, които касаят ограниченията за превъзмогване на последствията от рецесията. Бих желала да показва позицията на коалиция "БСП за България " и парламентарната група на "БСП за България " по една тематика, която през днешния ден стана гореща и по-общо да се изразя - данъчната политика. От "БСП за България " сме внесли предложение в законите, които през днешния ден се гледат, за 9% Данък добавена стойност за храни и медикаменти. Бих желала да ви напомня, че това е наша поредна, трайна политика и че четири пъти сме внасяли тези оферти от 2018 година до момента, в границите на приемането на бюджетите на страната и актуализацията на бюджета ", уточни Нинова.

Лидерът на социалистите акцентира, че това е уверена политика на партията.

"Винаги сме получавали от ръководещите последните години един и същи отговор. Гласували са срещу с причините, че по този метод ще се провалят приходите в бюджета от една страна и от друга, че е мъчно на администрацията да събира налога. Очевидно през днешния ден тези причини не важат за държавното управление и би трябвало да забележим каква е повода. От сутринта сме очевидци на спорни сигнали от Министерския съвет. Първо ще се понижава Данък добавена стойност върху храните, по-късно се оказа, че няма да се понижава. Второ ще внесат закон, който да важи от началото на 2021г., а по-късно ще внесат закона или на следващия ден, или доста скоро. Трето беше декларирано, че в случай че законът не проработи, ще бъде отстранен ", сподели още Нинова.

Според нея сходно държание и дейности пораждат неустойчивост в страната, неустановеност за бизнеса и безперспективност за хората. А обещанието на премиера е "бъдещо нестабилно събитие ", тъй като още няма нищо действително и ръководещите обичайно постоянно си сменят позициите.

По думите на Нинова, настоящето несъмнено събитие е, че следва гласоподаване на предлагането на Българска социалистическа партия за 9% за храните и медикаментите.

"Ако в действителност има политическа воля да се търси единодушие, може би това е моментът да се случи ", прикани алената лидерка.

Тя посочи, че очевидно има несъгласие сред ГЕРБ и съдружните им сътрудници от "Обединени патриоти " по разнообразни тематики. Пример за това са препоръчаните ограничения за подкрепяне на туризма с ваучери.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР