Обемът на производството на строителните материали и довършителните работи в

...
Обемът на производството на строителните материали и довършителните работи в
Коментари Харесай

В този град строителните материали поскъпнаха с 59%

Обемът на производството на строителните материали и довършителните работи в Москва през първото тримесечие на настоящата година се е нараснал с 59% по отношение на същия интервал на 2021 г.а, сочат данните на пресслужбата на градския отдел за вложения и индустриална политика (DIPP).

„ За посочения интервал московските компании са доставили артикули на клиенти за 35,3 милиарда рубли, което е с 57% по-високо от резултатите за същия интервал в 2021 година Към днешна дата строителни и довършителни материали в града се обезпечават от 205 компании, като 29 от тях са междинни и огромни предприятия. В столичните сдружения от тази област сега работят 17 800 души “, сподели Владимир Ефимов, началник на отдел Икономическа политика и Имуществено-поземлени връзки към Министерството на стопанската система.

Строителни материали от московски предприятия се употребяват при построяването на метрото, жилищата в столицата и осъществяването на огромни инфраструктурни планове. Ръстът в размера на производството през първото тримесечие значително се дължи на нарастване на производството на железни структури.

В града има 34 производители на строителни железни структури и произведения, в това число дружество за основаване на вентилационни системи за промишлени уреди, производител на арматурни кафези, железни порти и други. През първите три месеца на 2022 година те създават 36% повече продукция, в сравнение с през същия интервал на 2021 година.

За да се развие строителната промишленост, столицата подтиква основаването на нови индустриални обекти на своя територия, да вземем за пример пуска принадлежности за поддръжка на фирмите. По този метод на вложителите, които възнамеряват да построят индустриални мощности в града, е дадена опция да наемат земя за основаване на нови и реорганизация на съществуващи уреди в размер на 1 рубла годишно.

Московските организации могат да получат преференциални заеми от Московския фонд за поддръжка на промишлеността и предприемачеството за осъществяване на капиталови планове за създаване на нежилищни обекти в града. За тази цел по заповед на кмета на Москва Сергей Собянин във фонда са отпуснати спомагателни 10 милиарда рубли.

Освен това Московският фонд за поддръжка на промишлеността и предприемачеството приема заявки от финансови сдружения за преференциални заеми за попълване на оборотни средства. За осъществяването на тази мярка са отпуснати и 10 милиарда рубли, напомнят от ведомството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР