Обемът на доставките на редкоземни метали от Китай за Европейския

...
Обемът на доставките на редкоземни метали от Китай за Европейския
Коментари Харесай

Доставките на редкоземни метали от Китай за ЕС през Русия се удвоиха, въпреки санкциите

Обемът на доставките на редкоземни метали от Китай за Европейския съюз пренос през Русия се е нараснал доста през 2022 година, заяви Bloomberg.

По данни на организацията, през първите девет месеца на предходната година (януари-септември 2022 г.) размерът на редкоземните метали, добити в Китай и превозени през Русия към Европейски Съюз, доближава 36 074 тона, което е два пъти повече от размера на доставките за същия интервал на 2021 година

При това, акцентира организацията, някои от редкоземните метали, доставяни от Китай в Европейски Съюз, могат да бъдат употребявани в оръжейната промишленост. По-специално, лантанът се употребява необятно в производството на бронебойни муниции.

" Удивително е, че макар всички наказания по отношение на Русия, тази верига за доставки към момента работи. Това акцентира значимостта на тези редкоземни метали и демонстрира какъв брой доста подвластен от тях ", цитира Bloomberg думите на създателя на норвежката компания Norge Mining Майкъл Вурмсер.

Агенцията отбелязва, че транспортът с влакови композиции през Русия разрешава да се понижи на половина времето за доставка от Китай за Европа. Така да вземем за пример, транспортът с товарен трен от китайския град Ухан до немския Дуйсбург трае 16 дни. По море доставката на артикули по този маршрут лишава двойно повече време, т.е. цялостен месец.

Редкоземните метали са група от 17 детайла, които се търсят във високотехнологичните промишлености. Групата включва лантаниди (гадолиний, холмий, диспрозий, европий, итербий, лутеций, неодим, празеодим, прометий, самарий, тербий, тулий, церий, ербий), както и скандий, итрий и лантан.

Китай е безспорен международен водач при добива на редкоземни метали, които са от значително значение за актуалната промишленост. Делът на Китай в международното произвеждане на редкоземни метали е към 70%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР