Обектите и съоръженията от електропреносната мрежа, стопанисвани от Електроенергийния системен

...
Обектите и съоръженията от електропреносната мрежа, стопанисвани от Електроенергийния системен
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор готов за зимата

Обектите и оборудванията от електропреносната мрежа, стопанисвани от Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО), са готови да посрещнат есенно-зимните месеци.

В известието на ЕСО се показва, че в осъществяване на специфичната стратегия на сдружението е била осъществена профилактика на 171 подстанции, изработен е бил обход на над 22 000 километра електропроводи високо напрежение и разчистване на просеките на 300 въздушни линии на територия от 6154 декара.

От ЕСО допълват, че са били осъществени нужните ремонтни действия за гарантиране на безаварийната работа на оборудванията през идните месеци.

За справяне с спешни обстановки са обезпечени 10 машини със особено предопределение (УТВ), 2 високопроходими автокрана, високопроходими коли. Предстои обезпечаването на хеликоптер, който да бъде наеман за осъществяване на възстановителни работи на аварирали въздушни линии, се показва още в известието на ЕСО.

От електроенергийния систематичен оператор прибавят, че е завършила и обичайна инспекция на Министерството на енергетиката на готовността на оборудванията на ЕСО за есенно-зимния сезон.

Проверката е била почнала на 18 септември 2017 година. Началото е било сложено от енергийния министър Теменужка Петкова в осъвременената подстанция на ЕСО " Червена могила ". Подстанцията е част от пръстена на мрежа 400 kV на електроенергийната система на Република България и е стратегически обект от електроенергийната инфраструктура на България. Към откритата разпределителна уредбата 400 kV в подстанцията е бил причислен и интернационалният електропровод 400 kV " Руен " към преобразувателна подстанция Щип " Щип ", осигуряващ връзката и паралелната работа с електроенергийната система на Република Македония, допълват от ЕСО.

Подстанция " Червена могила ", посредством електропроводи 400 kV " Осогово " и 400 kV " Джерман ", зарежда подстанция " Благоевград ", която обезпечава връзката на електроенергийната система на Република България с тази на Република Гърция, се показва още в известието на ЕСО.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР