Обеднинение на автобусния бранш в конфедерация - това декларират няколко

...
Обеднинение на автобусния бранш в конфедерация - това декларират няколко
Коментари Харесай

Автобусният бранш обяви, че прави конфедерация

Обеднинение на автобусния отрасъл в конфедерация - това заявяват няколко транспортни огранизации в България с писмо до премиера Бойко Борисов. Обединението е реалност, откогато има жестоки разногласия по Законопроекта за основаване на Браншова автомобилна камара.
Припомняме, че " срещу " този законопроект са автобусните превозвачи, с аргумента, че той ще разреши на една част от транспортните компании да дефинират кой да взема лиценз за транспортьор и кой - не. Сред товарните превозвачи обаче има поддръжка за законопроекта. Кой защо се бори - научете ТУК!
Сега в конфедерация се сплотяват следните организации от автобусния отрасъл - Национално съдружие на автобусните превозвачи в България, Браншови съюз за стопанска самодейност в превоза, Национално съдружие на автобусните превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи в България, Българска федерация за пътнически превоз, Национален съюз на превозвачите Варна. Ето какво пишат те в писмото до Борисов:
" Конфедерацията е формата за сдружаване, при която национално показаните браншови организации, от една страна ще запазят своя профил, от друга ще отговори на упованията на държавната администрация за идентифициране на обединен браншови индивид за връзка, несъмнено след дефиниране на условията за представителност. Посредством конфедералните органи за ръководство сдруженията в автобусния превоз ще имат опция да реализират своите цели и да сплотяват старания си за устойчивото развиване на автобусния превоз в България.

Предвид обстоятелството, че огромна част от транспортните компании, извършващи публичен транспорт на пасажери, не членуват в браншови организации, формата на сдружаване в Конфедерация, ще разреши на всяка една от тях да припознае своята браншова организация, в която желае да членува, като този метод на сдружаване би разрешил и основаването на нови организации, които да се включат в Конфедерацията.

Конфедерацията ще бъде учредена след утвърждававане на решението за участие от общите събрания на браншовите органиции, само че не по късно от 15.09.2018 година ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР