Обединеното кралство защити едностранните си действия да удължи „гратисните периоди“

...
Обединеното кралство защити едностранните си действия да удължи „гратисните периоди“
Коментари Харесай

Още проблеми след Брекзит! Великобритания защити едностранните си действия да удължи гратисните периоди в Северна Ирландия

Обединеното кралство отбрани едностранните си дейности да удължи „ гратисните интервали “ в Северна Ирландия за гранични инспекции на стоките, наричайки ги „ краткотрайни и механически стъпки “. Това стана откакто Европейски Съюз съобщи, че ще предприеме правосъдни дейности, защото ходът на британците е нарушаване на интернационалните правила.

Северна Ирландия остана част от общия европейски пазар за артикули, тъй че артикули, идващи от останалата част на Обединеното кралство са обект на процедурите за импорт на Европейски Съюз. „ Гратисни интервали “ бяха избрани за някои артикули, тъй че процедурите и инспекциите да не бъдат прилагани изцяло за тях, за да се облекчат компликациите с влизането на новите разпореждания.

Първият подобен „ гратисен интервал “ изтича в края на март, само че Англия съобщи едностранно, че той ще бъде продължен до октомври. Той се отнася за някои храни и колета. След края на „ гратисния интервал “, според комерсиалното съглашение супермаркетите ще би трябвало да показват здравни документи за импорт за всички доставки на скотски артикули.

Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович съобщи, че дейностите на Обединеното кралство са нарушаване на поетите отговорности след Брекзит, залегнали в Протокола за Северна Ирландия.

„ Британското държавно управление за повторно нарушава интернационалните закони. Този ход е също в цялостен прорез с градивния метод досега “, съобщи Шефчович.

Лорд Дейвид Фрост, който в този момент дава отговор за Брекзит обаче съобщи, че като взема решение този „ гратисен интервал “ да се удължи до октомври английската страна ще обезпечи време за позитивни полемики с Брюксел.

Англия изиска удължение на всички „ гратисни интервали “ за граничните инспекции в Ирландско море до 2023 година, само че Брюксел до момента отхвърля.

Британският министър за Северна Ирландия Брандън Люис съобщи, че държавното управление е трябвало да работи, с цел да отбрани ползите на провинцията и да избегне празните лавици по магазините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР