Обединеното кралство ще засили разузнаването в Черно море, за да

...
Обединеното кралство ще засили разузнаването в Черно море, за да
Коментари Харесай

Сунак: Ще следим действията на Русия в Черно море

Обединеното кралство ще ускори разузнаването в Черно море, с цел да предотврати удари по кораби, пренасящи храни или насочващи се към украински пристанища, съобщи английският министър-председател Риши Сунак преди срещата на върха на Г-20 в Ню Делхи на 9-10 септември.


" Ще използваме нашето разузнаване, службите за наблюдаване и събиране на данни, с цел да следим съветската интензивност в Черно море. Ще предизвестяваме за признаци, че Русия приготвя набези против цивилен кораби или инфраструктура в Черно море, и ще идентифицираме виновните за нападенията, като се противопоставяме на подправените изказвания, целящи да смъкват съмненията от Русия ", съобщи Сунак, представен от пресслужбата си.

Русия прекрати присъединяване си в договорката за зърно на 18 юли заради несъблюдение на нейните условия. На 19 юли съветското министерство на защитата съобщи, че от 20 юли всички плавателни съдове, плаващи през Черно море към украинските пристанища, могат да бъдат считани за военни цели. На 5 август Украйна разгласи съветските черноморски пристанища за зона на военна опасност./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР