Обединеното кралство ще подкрепи Украйна финансово през следващата година на

...
Обединеното кралство ще подкрепи Украйна финансово през следващата година на
Коментари Харесай

Великобритания ще продължи да подкрепя финансово Украйна и през 2024 г.

Обединеното кралство ще поддържа Украйна финансово през идната година на същото равнище както до момента или даже повече, съобщи външният министър Дейвид Камерън в Народното събрание, представен от БНР.

Лорд Камерън сподели, че не разполага с точна цифра за 2024 година, само че означи, че помощта сигурно няма да спада. Той посочи, че досега Англия е предоставила военна поддръжка в размер на 4,6 милиарда паунда. Отговаряйки на въпроси в Камарата на общините за първи път, откогато пое поста, Дейвид Камерън сподели, че неотдавнашното му посещаване в Украйна му е посочило " какъв брой ценена е английската поскрепа, по какъв начин украинците назовават Англия сътрудник номер едно ". 

Той разяснява и сраженията, като сподели, че за разлика от тези по суша, в Черно море укаринците са изтласкали съветския флот, отварайки зърнения кулоар за корабите. " Корабите плават, износът върви, украинската стопанска система пораства ", посочи Камерън. 

Външният министър уточни, че като се прибави и обстоятелството, че Украйна в този момент чука на вратата на НАТО и на Европейски Съюз, това е доста позитивна картина за тази страна. 

Лорд Камерън осведоми, че е разговарял във вторник с китайския си сътрудник Ван И, като двамата са разискали желанието да имат градивни връзки във връзка на обстановката в Израел и Газа и противозаконното навлизане на Русия в Украйна. Обединеното кралство ще продължава да се ангажира взаимно с Китай там, където Пекин поддържа английските ползи, сподели лорд Камерън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР