Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пътниците, пристигащи от

...
Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пътниците, пристигащи от
Коментари Харесай

Великобритания ще налага 14-дневна карантина на пристигащите от чужбина

Обединеното кралство ще постанова 14-дневна карантина на пасажерите, идващи от чужбина, с цел да ограничи разпространяването на новия ковид. Това разгласи в петък английският министър, отговарящ за Северна Ирландия, Брандън Луис, представен от Франс прес.

" Хората, идващи в Обединеното кралство, би трябвало да останат под карантина, с цел да се " задържи " процентът на предаване на заболяването ", уточни Луис пред телевизия Скай нюз.

По-късно през днешния ден, в 16 ч. по Гринуич (19 ч. българско време) министърката на вътрешните работи Прити Пател ще даде на брифинг детайлности за карантината. Според предварителна информация на Би Би Си ще има санкции за нарушение на карантината в размер на 1000 лири стерлинги.

От мярката ще бъдат освободени здравните служащи и пътните превозвачи, както и идващите от Република Ирландия. За идващите от Франция няма да има изключения, както беше оповестило по-рано държавното управление, показва Би Би Си. От карантината няма да бъдат освободени и пасажерите от страни с ниско ниво на предаване на болестта.

Мярката ще се преразглежда на всеки три седмици, посочи Брандън Луис, представен от Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР