Обединеното кралство се подготвя до няколко седмици да отмени режима

...
Обединеното кралство се подготвя до няколко седмици да отмени режима
Коментари Харесай

Великобритания отменя програмата „златна виза“

Обединеното кралство се приготвя до няколко седмици да анулира режима за даване на така наречен златни визи на фона на апелите да приключи притока на „ мръсни пари “ в страната, написа вестник „ Файненшъл таймс “, съобщи БГНЕС.

Близки до вътрешния министър Прити Пател са декларирали, че тя се стреми към анулация на настоящия режим заради опасения, че съществуващата сега система може да се употребява от хора, които се занимават с пране на нелегално добити средства. „ Тези визи за вложители първо равнище са позлатена покана за пране на пари във Англия “, счита Крис Брайънт – народен представител от Лейбъристката партия, който е член на специфичния комитет по външни работи в Камарата на общините.

През 2018 година тогавашният вътрешен министър Амбър Ръд изиска да се преразгледат основанията, по силата на които над 700 богати съветски жители са получили позволение да се заселят във Англия, в сходство с тази скица. След няколкогодишно закъснение държавното управление въпреки всичко се ангажира да разгласява до април т.г. своите изводи.

От английското вътрешно министерство обявиха, че са реформирали визовите правила за равнище 1 през 2015 и през 2019 година по отношение на битката против прането на пари, както и че не изключват по-нататъшни промени. От 2019 година претендентите за английска виза за вложител от категория Tier 1 би трябвало да потвърдят, че най-малко две години са управлявали средства над 2 милиона паунда. Кандидатите за „ златна виза “, които след това получават право на престояване, а по-късно и английски паспорт по съкратена процедура, би трябвало да вложат средства в развиването на английския бизнес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР