Обединеното кралство обяви допълнително финансиране за подпомагане на уязвимите групи

...
Обединеното кралство обяви допълнително финансиране за подпомагане на уязвимите групи
Коментари Харесай

Обединеното кралство дава 45 милиона паунда в помощ на Украйна

Обединеното кралство разгласи в допълнение финансиране за подкрепяне на уязвимите групи в Украйна и по нейните граници , оповестява Би Би Си.

Пакет от 45 милиона английски паунда (57 милиона долара) ще отиде за организации на Организация на обединените нации и благотворителни организации, работещи в поддръжка на най-уязвимите от злоупотреби и пострадвания, сподели външният министър Лиз Тръс в държавно изказване.

" Британската помощ поддържа най-уязвимите в Украйна, изключително дамите и децата, които са изправени пред нараснал риск от полово принуждение и употреба " , съобщи тя.

Длъжностните лица споделят, че парите ще бъдат разпределени по следния метод: 15 милиона паунда ще отидат за филантропичния фонд на Организация на обединените нации за Украйна (UHF), 15 милиона паунда ще отидат на УНИЦЕФ, организацията на Организация на обединените нации за деца, 10 милиона английски лири ще финансират филантропични организации в граничните страни за отбрана на дамите и децата, които бягат оттова и 5 милиона паунда ще отидат на Международната федерация на Червения кръст в Украйна.

Ще бъдат предоставени и спомагателни £20 милиона за филантропична помощ на украинските бежанци в Полша.

Това последно финансиране усилва пакета от помощи на Обединеното кралство за Украйна до 220 милиона паунда.
 Джонсън афишира нов пакет военна помощ за Украйна
Джонсън афишира нов пакет военна помощ за Украйна

Това ще стане в конферентна връзка през днешния ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР