Обединеното кралство няма да се поколебае да предприеме по-нататъшни действия

...
Обединеното кралство няма да се поколебае да предприеме по-нататъшни действия
Коментари Харесай

Сунак: Обединеното кралство няма да се поколебае да предприеме действия срещу хутите

Обединеното кралство " няма да се поколебае " да предприеме по-нататъшни дейности против бунтовниците хуси, сподели министър-председателят ба страната във вторник, откакто Англия и Съединени американски щати започнаха нова вълна от удари в Йемен през нощта.

Подкрепяната от Иран група е ориентирана към интернационалното мореплаване от седмици по жизненоважни търговски пътища на Червено море и Аденския залив.

Американската войска удостовери, че ударите са били против осем цели, а английското министерство на защитата сподели, че са взели участие четири кораба Typhoon на RAF и два танкера Voyager. Предоставяйки на депутатите настояща информация за нощните стачки, Риши Сунак сподели: „ Искам да бъда доста явен. Ние не търсим борба.

„ Призоваваме хусите и тези, които им разрешават, да спрат тези противозаконни и неприемливи офанзиви.

„ Но, в случай че е належащо, Обединеното кралство няма да се поколебае да отговори още веднъж при самоотбрана. Не можем да стоим безучастно и да позволим на тези офанзиви да останат безспорни. Бездействието също е избор. “

Сунак добави, че групата съставлява " продължаваща и непосредствена опасност " за корабите.

Външният министър лорд Камерън сподели, че офанзивите на бойци против товарни кораби в Червено море са „ неприемливи “ и настоя, че последните въздушни офанзиви против ислямистката формация ще „ изпратят допустимо най-ясното обръщение “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР