Обединеното кралство няма да поиска от Европейския съюз да бъде

...
Обединеното кралство няма да поиска от Европейския съюз да бъде
Коментари Харесай

Великобритания няма да иска от ЕС удължаване на срока за Брекзит заради Covid-19

Обединеното кралство няма да изиска от Европейския съюз да бъде продължен преходния интервал за Брекзит след декември 2020 година поради епидемията от ковид, съобщи представител на "Даунинг стрийт ".

Според него Англия е наясно с евентуалното влияние на вируса върху стопанската система, само че изрази убеденост, че Брекзит ще продължи по график макар вирусната болест. Англия публично напусна блока в края на януари (Брекзит), а министър председателят Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е настоя, че страната ще успее да обезпечи съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз преди края на годината.

Англия възнамерява да се откаже от Европейската спогодба за правата на индивида

Официални представители на Европейския съюз обаче предизвестиха, че този период евентуално ще бъде прекомерно къс, с цел да се реализира всеобхватна договорка сред двете страни, съобщи БНР.

Междувременно изследване на Английската централна банка сподели, че огромна част от английските компании чакат, че Брекзит несигурността ще продължи минимум и през 2021 година.

През февруари делът на фирмите, които считат, че бъдещите договаряния за двустранните отношение след Брекзит ще лишават по-дълго време, с цел да бъдат сполучливо завършени, се е покачил през февруари до 76% по отношение на 59% през януари. Фирмите цитират като съществена спънка за намирането на решение след Брекзит нарасналите цени, рестриктивните мерки за придвижване на хора, митническите заявления и инспекции.

Търговската договорка сред Обединеното кралство и Европейския съюз остава под въпрос, защото в случай че двете страни не съумеят да реализират съглашение до края на 2020 година, тогава ще бъдат приложени комерсиалните условия, обрисувани от Световната комерсиална организация - нещо, което Англия към момента има вяра, че може да бъде избегнато.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР