Обединеното кралство навлиза в трети ден на национален траур след

...
Обединеното кралство навлиза в трети ден на национален траур след
Коментари Харесай

Великобритания е в трети ден на национален траур

Обединеното кралство навлиза в трети ден на народен печал след кончината на кралица Елизабет Втора. Определена бе датата за държавното заравяне на някогашния монарх - 19 септември. Скръбта по баба им събра още веднъж внуците й Уилям и Хари. 
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 86
Днешният ден наподобява няма да бъде толкоз претрупан за новия крал Чарлз Трети. Предварителната му стратегия планува среща в Бъкингамския замък с генералния секретар на Общността на нациите - някогашната Британска общественост. По-късно отново в двореца той бъде хазаин на завеждащите задачите на страните, на които е държавен глава. 

От понеделник обаче програмата още веднъж става натоварена, защото Чарлз Трети и кралицата консорт Камила стартират обиколка на обособените елементи на Обединеното кралство, започвайки от Шотландия. Съобщено бе, че министър председателят Лиз Тръс ще придружи кралската двойка. 

Също от на следващия ден стартира напредването на ковчега с тленните остатъци на Елизабет Втора от Шотландия към Лондон, като на първо време той ще бъде изложен за поклонение в катедралата „ Сейнт Джайлс “ в Единбург. Самото заравяне е планувано за 19 септември от 11.00 часа в Уестминстърското абатство. От абатството оповестиха, че то ще затвори порти за гости до деня на погребението. 

На същото място през 1947 година кралицата се омъжи за принц Филип, а по-късно през 1953 година бе коронясана. 

Британските медии разпространиха фрагменти от двореца Уиндзър на принц Уилям, брачната половинка му Кейт, принц Уилям и неговата брачна половинка Меган. Както разяснява Скай нюз, двамата братя може да имат разлики, само че скръбта по тяхната баба ги събра още веднъж. Медията разполага с информация, че принц Уилям е поканил брат си и Меган. Те са се срещнали с хора пред двореца и са разговаряли с тях. Скай нюз напомня, че даже и в най-трудните времена кралицата постоянно е казвала, че Хари и Меган са част от фамилията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР