Обединеното кралство навлезе в най-дълбоката си рецесия през първата половина

...
Обединеното кралство навлезе в най-дълбоката си рецесия през първата половина
Коментари Харесай

Британската икономика се сви с 20% през второто тримесечие

Обединеното кралство навлезе в най-дълбоката си криза през първата половина на годината, откакто рестриктивните мерки на ковид предизвикаха големи стопански последствия през месеците април до юни, написа вестник The Independent.
Икономиката се сви с 20.4% през второто тримесечие на годината - повече от всички други страни от Г-7, като по този начин Англия влезе в първата си криза след финансовата рецесия през 2008-2009 година
Драматичният спад на производството пристигна след спада от 2.2% през първите три месеца на годината. Така Англия публично към този момент е в криза. Съединени американски щати и еврозоната към този момент потвърдиха, че са в криза.
По-рано имаше признаци за начало на възобновяване на стопанската система, като месечният БВП (БВП) се увеличи с 8.7% през юни, само че той още е със 17.2 на 100 под равнищата от февруари 2020 година, оповестиха Службата за национална статистика.
Резултатите от изследването на службата въпреки всичко демонстрират, че предприятията усилват производството, защото търсенето се покачва след облекчаването на ограниченията за обществено разграничаване и карантините.
Отраслите на производството, строителството и услугите означиха по-голям напредък през юни, защото на предприятията беше позволено да възобновят активността си, само че продукцията и в трите бранша остана доста под равнищата от преди пандемията.
Продукцията на услугите остава 17.6% под равнището от февруари, откакто през юни набъбна със 7.7%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР