Обединеното кралство договори споразумение за свободна търговия с Япония в

...
Обединеното кралство договори споразумение за свободна търговия с Япония в
Коментари Харесай

Великобритания договори първо пост-Брекзит търговско споразумение с Япония

Обединеното кралство контракти съглашение за свободна търговия с Япония в първата огромна комерсиална договорка след Брекзит, оповестяват международните информационни организации.

Британското държавно управление съобщи, че съглашението ще усили търговията с Япония с 15,2 милиарда английски лири (16,5 милиарда евро).

Споразумението беше реализирано през днешния ден във видео диалог сред английския секретар за интернационалната търговия Лиз Тръс и японския външен министър Мотеги Тошимицу.

" Бизнесът в Обединеното кралство ще се възползва от безмитната търговия при 99% от износа за Япония ", се споделя в изказване на Министерството на интернационалната търговия.

Тръс съобщи, че договорката е " историческа ", като добави, че е контрактувана " в рекордно време и при предизвикателни условия ".

" [Той] надалеч надвишава съществуващата договорка с Европейски Съюз, защото обезпечава нови облаги за английския бизнес в нашата огромна индустриална, хранително-вкусова и софтуерна промишленост ", сподели тя в изказване.

Съобщението идва, когато договарянията сред Обединеното кралство и Европейския съюз взеха поврат, откакто английски законопроект за вътрешния пазар поучава първостепенни елементи от съглашението за отдръпване от 2019 година в нарушаване на интернационалното право.

Вчера представители на Европейски Съюз обявиха, че няма да се откажат от предприемането на правни дейности против Обединеното кралство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР