Обединеният транспортен бранш взе решение да не провежда извънреден протест

...
Обединеният транспортен бранш взе решение да не провежда извънреден протест
Коментари Харесай

Заради спортни събития: Превозвачите няма да протестират в неделя

Обединеният транспортен отрасъл взе решение да не организира ексклузивен митинг на 15 май, неделя, в София, като ще се съобрази с двете огромни спортни събития в столицата в същия ден – финала за Купата на България сред Левски и ЦСКА-София на Националния стадион “Васил Левски” и благотворителния полумаратон, в които се чака да се включат десетки хиляди почитатели и участници.

По този метод превозвачите демонстрират още веднъж, че са подготвени за разговор и не желаят да пречат целеустремено на жителите, оповестяват от Съюза на интернационалните превозвачи.

От организацията показват, че в четвъртък „ Обединеният транспортен отрасъл взе единомислещо решение да почете молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков да не попречва придвижването на учениците до учебно заведение в деня на огромния народен митинг - 18 май, когато се организира и държавният зрелостен изпит по български език и литература. Затова протестните дейности ще стартират след 9.00 ч. сутринта. Превозвачите приканват към положителния им образец да се причислят отговорно и всички други протестиращи “.

„ Тези жестове на благосклонност от наша страна потвърждават нашата конструктивност и подготвеност на разговор. В същото време ние сме твърдо решени да отстояваме, както нашите законни и обективни претенции, по този начин и законното си право на митинг на 18 май. Надяваме се, че тогава от своя страна ние пък ще получим почитание и поддръжка от необятната общност, както и че този път управляващите няма да се пробват да пречат на нас да изразим свободно позицията си”, споделят представителите на транспортния отрасъл.

Обединеният транспортен отрасъл в този момент ще насочи всички свои старания и запас точно към огромния митинг на 18 май, когато ще сложи още един път своите претенции за понижаване с 50% на акциза на горивата и отпадане на биокомпонента за 6 месеца, както и за мораториум върху готвеното нарастване на размера и обсега на тол таксите от 1 юли 2022 година и обезпечаване на нужните средства за гарантиране на транспортната услуга на българските жители.

За 18 май ще бъде основана организация и всички жители ще бъдат осведомени за точките и часовете на митинг, с цел да плануват опциите си за превоз. В средствата за всеобща информация, в обществените медии и в формалните Интернет страници на организациите и фирмите, които вземат присъединяване, ще бъде оповестена информация, която да улесни пасажерите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР