Обединеният съюз на автомобилните работници (UAW) заяви, че предложените им

...
Обединеният съюз на автомобилните работници (UAW) заяви, че предложените им
Коментари Харесай

Стачка скова гигантите на американската автомобилна индустрия

Обединеният съюз на автомобилните служащи (UAW) съобщи, че препоръчаните им нови трудови контракти са неприемливи, откакто досегашните им изтекоха в четвъртък вечерта. Стачката може да провокира повишение на цените на колите и огромни разтърсвания в автомобилната промишленост, написа Военновъздушни сили, само че съгласно UAW, решението е в ръцете на фирмите.

„ Стачката ще свърши, когато стартират да се грижат за служащите си “, сподели президентът на UAW Шон Фейн. Синдикатът изиска „ мощни трудови контракти ”, в това число 40% нарастване на заплатите за своите 140 000 членове, отбелязвайки, че за последните четири години заплатите на шефовете в фирмите са се нараснали със същия %.

Другите претенции са четиридневна работна седмица, автоматизирано индексиране на заплатите съгласно инфлацията и ограничение на краткотрайните контракти, които не разрешават служащият да употребява синдикални облаги.

За провеждането на стачката гласоподаваха 97% от членовете на UAW. Много от служащите са потомствени чиновници на автомобилопроизводителите и показват, че през днешния ден не могат да си разрешат живота,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР