Обединените арабски емирства (ОАЕ) - един от основните конкуренти на

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) - един от основните конкуренти на
Коментари Харесай

Основен конкурент на Русия иска предсрочно да увеличи добива си на петрол, какво го спира

Обединените арабски емирства (ОАЕ) - един от главните съперници на Русия в региона на петролната промишленост - възнамеряват да доближат индикатори за рандеман на нефт от 5 милиона барела на денонощие още до 2025 година - макар че по-рано беше планувано да доближат това равнище чак към 2030 година, написа Bloomberg.

Промяната в проектите за целевите показанели по рандеман на нефт, е обвързвана с желанието на ОАЕ да печелят колкото се може повече от изкопаемите горива, преди светът да премине към по-чисти енергоносители, показва организацията.

Новата цел за рандеман на 5 милиона барела нефт на денонощие до 2025 година, обаче ще бъде извънредно мъчно да бъде реализирана, означават специалисти. Освен това, разноските за реализирането на многото планове за рандеман на нефт в страната внезапно ще набъбнат.
 Какви са главните аргументи за мощните съмнения при цените на петрола
Какви са главните аргументи за мощните съмнения при цените на петрола

Анализатори от Bank of America назоваха 8 съществени рискови фактори

Затова в началото националната петролна компания на Абу Даби Adnoc и държавното управление на страната се пробваха да съгласуват постигане на равнището от рандеман на 5 милиона барела нефт на денонощие, да се реализира до 2027 година.

Наскоро Adnoc се обърна към интернационалните сътрудници, които вземат участие в създаването на локални залежи за нефт, с молба да обезпечат дълготрайно повишаване на добива на петрол от 10% и повече.

Източници на Bloomberg считат, че в случай че ОАЕ въпреки всичко съумеят да усилят добива на петрол до набелязяните равнища до 2025 година, то тогава към 2030 година, страната ще се стреми да добива по 6 милиона барела нефт на денонощие.
 JPMorgan предвижда скок на цените на петрола, ето с какъв брой
JPMorgan предвижда скок на цените на петрола, ето с какъв брой

От Morgan Stanley обаче са на друго мнение

Понастоящем ОАЕ са обвързани с рестриктивните мерки върху добива на нефт в границите на квотите на ОПЕК+. Страната има потенциал да добива 4 милиона барела петрол на денонощие, само че е принудена да добива единствено по 3,4 милиона барела.

Независимо от това, от компанията Adnoc считат, че на света към момента са нужни нефт и природен газ, за ​​да поддържа енергийната си сигурност. И по тази причина, в подтекста на енергийния преход, " е доста значимо да има барели нефт на налични цени, добити с допустимо минимум изхвърлени в атмосферата въглеродни излъчвания ".

На 3 август страните участници в петролния картел ОПЕК+, където влиза и Русия, се споразумяха от септември да усилят добива единствено със 100 хиляди барела на денонощие, а такива количества се използват в международен мащаб в границите на единствено 86 секунди.

Решението за ниския растеж на добива на нефт, беше обяснено тогава от Reuters, със устрема да се запазят запаси от мощности при положение на енергийна рецесия през зимата.

Независимо от това, на 5 септември ОПЕК+ реши да понижи добива на нефт със същите тези 100 000 барела на денонощие, и по този начин на процедура се върна към равнищата на квотите за рандеман, настоящи през август.
 С какво притегля (богатите) туристи Абу Даби, където са
С какво притегля (богатите) туристи Абу Даби, където са " наляти " милиарди долари от нефт

Там се намира известният в целия свят свръх първокласен хотел Emirates Palace
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР