Обединените арабски емирства и Бахрейн осъдиха отвличането на израелски цивилни

...
Обединените арабски емирства и Бахрейн осъдиха отвличането на израелски цивилни
Коментари Харесай

ОАЕ и Бахрейн осъждат отвличането на израелски цивилни

Обединените арабски емирства и Бахрейн осъдиха отвличането на израелски цивилни от Хамас по време на офанзивата против Израел, призовавайки за дипломатически старания за прекъсване на боевете. И двете арабски мюсюлмански страни откриха връзки с Израел през 2020 година като част от постигнатото с посредничеството на Съединени американски щати " Споразумение Ейбрахам ". Техните изказвания пристигнаха, откакто минимум 100 заложници бяха хванати при нападението в събота, което лиши живота на повече от 700 души в Израел и предизвикаответни въздушни удари, които убиха над 560 в Газа, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Министерството акцентира, че офанзивите на Хамас против израелски градове и села наоколо до линията Газа, в това число изстрелването на хиляди ракети по обитаеми места, са сериозна ескалация “, се споделя в изказване на външното министерство на ОАЕ късно в неделя.

„ Министерството е ужасено от известията, че израелски цивилни са били отвлечени като заложници от домовете им. Изявлението е доста по-малко неутрално от първичната реакция на ОАЕ в събота, която просто „ изрази огромна угриженост по отношение на ескалацията на насилието сред израелци и палестинци “.

„ ОАЕ показаха своите съболезнования на фамилиите на жертвите и приканват всички дипломатически старания за попречване на по-широка районна борба “, се споделя в последното изказване, предупреждавайки за заплахата от „ нихилистично заличаване “. В понеделник външното министерство на Бахрейн последва образеца, заявявайки, че " офанзивите, подхванати от Хамас, съставляват рискова ескалация ". „ Бахрейн осъжда... отвличането на цивилни от домовете им като заложници “, се споделя в изказването, призовавайки за незабавни старания за прекъсване на боевете. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР