Обединението на жените социалистки в БСП отчете кампанията си Жените

...
Обединението на жените социалистки в БСП отчете кампанията си Жените
Коментари Харесай

Нинова кани всички жени от парламента в кампанията Жените срещу насилието

Обединението на дамите социалистки в Българска социалистическа партия регистрира акцията си " Жените против насилието ", оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. Инициативата е била разпространявана в цялата страна. Разнообразните интензивности, отдадени на битката с насилието, са събрали доста съидейници и отвън партийните структури, както и неправителствени организации, ангажирани с идеята.

 © Българска телеграфна агенция, Архив
Кампанията е била осъществена посредством фонд " Инициативи " на Народно събрание на Българска социалистическа партия и ще продължи и през 2018 година

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е предложила самодейността да бъде застъпена и в Народното събрание, като за задачата дамите от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " ще се извърнат към дамите народни представители и от другите парламентарни групи.

“Колкото и да сме разнообразни и да имаме политически разногласия, имам вяра, че никой няма да ни откаже съдействие по тази тематика ”, разясни Нинова. Според нея множеството хора в страната живеят в непрестанен боязън – у дома, в работата, в обществото. „ Каузата, която сме си избрали, ни отива най-вече като дами, като майки, съпруги, баби – против експанзията и насилието. Пред нас стои призванието да пазим фамилни полезности. Каквото и да си приказваме за насилието в учебно заведение, в обществото, главното ядро, което остава, е фамилията “, сподели още Нинова. Тя предложи националната акция за идната година да бъде „ Смели дами споделят: Не на страха! “

Заместник-председателят на ОЖС Мариана Бояджиева уточни, че по време на срещите в страната са постъпили и оферти за законодателни ограничения, които да доведат до предварителна защита, протекция и понижаване на насилието върху дами. „ Темата с насилието не се изчерпва единствено с насилието над дами. Агресията се демонстрира в разнообразни форми “, акцентира другият зам.-председател на организацията Смиляна Нитова. В полемиката бяха направени оферти във всеки регионален град да има спешен център, тъй като цели райони в страната сега са непокрити със структури за поддръжка.

Председателят на ОЖС Катя Николова благодари на всички съпричастни с акцията и на организациите по места за дейното присъединяване. Всички присъстващи поддържаха и предлагането ѝ организацията да стане част от Европейското Женско лоби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР