Обединение Демократична България (ДБ) иска оставки на ръководството на АПИ

...
Обединение Демократична България (ДБ) иска оставки на ръководството на АПИ
Коментари Харесай

От Демократична България искат оставките на ръководството на АПИ

Обединение Демократична България (ДБ) желае оставки на управлението на АПИ и на всички, които имат отношение към възлагането и контрола по реализацията на системата за електронна винетка, оповестяват в позиция до медиите.

От придвижването показват, че те поддържат въвеждането на електронни винетки, въвеждането на електронна ТОЛ система и автоматизиране на контрола по пътищата с електронни средства, само че не могат да одобряват множеството нередности, които се явяват още при започване на системата.

От Демократична България упорстват министър председателят Бойко Борисов персонално да отговори на въпросите: им, а точно:

Какви са загубите, които ще понесе бюджетът от нефункционирането на системата?

Ще бъде ли санкционирана компанията, създала системата за електронни винетки?

Какви инспекции и последици ще има за виновните за този неуспех длъжностни лица?

Как ще бъдат обезщетени тези, които към този момент са си купили месечна винетка за януари?

Получиха ли наградите си за 2018 година виновните в администрацията за този план?

В какви периоди системата ще проработи действително?

Какви ограничения се вземат, с цел да не се случи същото и със системата за товарните коли?

От Демократична България дефинираха като "срамно крушение " проблемите при закупуването на електронните винетки. В същото време считат че това е следващото доказателство за управническата безотговорност на ГЕРБ и неналичието на какъвто и да било потенциал за въвеждане на електронно ръководство.

Според демократите това е относително елементарна електронна услуга, чието осъществяване докара до следващия позорен за страната ни безпорядък. Това не е изолиран проблем, а систематичен неуспех по цялата верига, считат от Демократична България.

Те изреждат нередностите при влизането на електронните винетки в действие от 1 януари. Заради липса на терминали по граничните пунктове влизащите в България не могат да си купят винетка. След като от АПИ анулираха трансформирането на хартиената винетка в електронна не е ясно какво ще стане с водачите, които към този момент са конвертирали и махнали остарялата винетка.

От Демократична България поясняват като елементарна неточност в системата описаните от АПИ злоупотреби за трансформирането. Не работят другите способи за заплащане. Не са дейни всички езици в мобилното приложение, т.е. чужденците ще учат български, изреждат нередностите на системата от обединяването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР