ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Съветът за сигурност на ООН ще

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Съветът за сигурност на ООН ще
Коментари Харесай

ООН ще гласува резолюция на САЩ, в която се обявява, че незабавното прекратяване на огъня в Газа е наложително

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще гласоподава резолюция, спонсорирана от Съединените щати, в която се декларира, че „ неотложно и дълготрайно преустановяване на огъня ” във войната Израел-Хамас в Газа е „ неотложно ” за отбрана на цивилните и за обезпечаване на опция за доставка на филантропична помощ до повече от 2 милиона гладни палестинци.

Съединени американски щати. Посланик Линда Томас-Грийнфийлд сподели, че е оптимист, че новата, по-строга проекторезолюция ще бъде утвърдена в петък от 15-членния съвет.

Проектът, подложен на гласоподаване, „ дефинира “ – което е заповед на съвета — „ императивът за неотложно и дълготрайно преустановяване на огъня “, без директна връзка с освобождението на заложници, взети по време на нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, което беше в предходния план. Но то недвусмислено би подкрепило дипломатическите старания „ за обезпечаване на такова преустановяване на огъня по отношение на освобождението на всички останали заложници “.

Заместник-посланикът на Р...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР