Обединена през септември месец миналата година болницата в Сандански и

...
Обединена през септември месец миналата година болницата в Сандански и
Коментари Харесай

Обединена с голяма съпротива болницата в Сандански и Петрич приключи с печалба

Обединена през септември месец предходната година болничното заведение в Сандански и Петрич е завършила с облага финансовата 2017 година Това излиза наяве от годишния финансов доклад на лечебното заведение.
Печалбата на „ Югозападна болница “ ООД е на стойност 95 871 лева
Миналата година общинската болница на Сандански МБАЛ „ Св. Врач “ бе преименувана в „ Югозападна болница “ и към нея се трансферираха екипът и оборудването на губещата общинска конструкция МБАЛ „ Рокфелер “ ЕООД – Петрич. Общините Сандански, Петрич, Кресна и Струмяни станаха съдружници в новосъздаденото сдружение с лимитирана отговорност. Петрич и Сандански са с равни дялове – по 49% от капитала, а Струмяни и Кресна имат по 1%.
И на процедура болничното заведение стана районна, с шеф доктор Илия Тонев.
Машините, оборудванията и оборудването, които Петрич трансферира от „ Рокфелер “ ЕООД към новото здравно сдружение, бяха оценени на стойност 3 124 300 лв..
А съперниците на концепцията я заклеймяваха и вещаеха, че посредством това обединяване болничното заведение в центъра на Сандански ще стане частна благосъстоятелност.
Много крайни в изявленията си бяха представителите на „ Ред, правда, правдивост “ в локалния парламент на Сандански. В тяхна публична позиция, оповестена през юли месец м.г., се споделяше следното:
„ Ликвидирането на нашата болница посредством схемата за обединение с тази в Петрич е най-тежкият удар, нанасян върху град Сандански за целия преход. Без да е взето мнението на лекарите и медицинския личен състав в лечебните заведения на Сандански и Петрич се взе безумно решение против опазването на здравето в целия район. По всичко проличава, че задачата е в близко бъдеще прелестният терен на болничното заведение, намиращ се в сърцето на парка на град Сандански, да бъде сграбчен от групировката, близка до това ръководство. Втората цел е посредством сливането с банкрутиралата болница „ Рокфелер “ в Петрич да се заличат следите на кражбите и в двете лечебни заведения през последните години “.
Кметът на Санднански Кирил Котев споделяше, че желаят с Петрич да си оказват помощ взаимно и че всяко решение крие опасности, само че той поддържа концепцията за обединяване.
Становището на доктор Тонев бе, че независимо всяка от двете лечебни заведения мъчно ще оцелее, а с обединяването чака развиване на болничното опазване на здравето и повече клинични пътеки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР