Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC,

...
Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC,
Коментари Харесай

ОББ предлага ипотечен кредит Енергийно ефективен дом с 0.15% по-ниска лихва

Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, предлага особено създаден артикул ипотечен заем Енергийно ефикасен дом. Като водеща банково-застрахователна група в България KBC Груп осъзнава, че въздействието на световното стопляне е едно от най-големите провокации, пред които светът е изправен, което ще има доста и трайно влияние върху икономическия напредък и разцвет. Групата има отговорността да помогне за напредъка по процеса на преход към по-устойчиво общество и стопанска система с ниски въглеродни излъчвания, като работи дружно с всички заинтригувани страни.

Предимствата на Ипотечен заем Енергийно ефикасен дом са многообразни: от най-благоприятен комфорт в дома при по-ниски разноски за битови сметки, посредством което в месечния бюджет на семейството остават повече разполагаеми средства, до понижена експозиция на нездравословни за здравето материали и грижа за околната среда.

Инвестицията в енергийно ефикасен парцел води до по-висока стойност на актива, а ОББ поддържа избора на такова жилище, като предлага 0.15% отстъпка от лихвения %. Специалната отстъпка е годна за покупка или рефинансиране на парцел с енергиен клас А, А+ или клас B, само че наложително с енергопотребление на първична сила не повече от 150 kWh/m2 по изпълнен план. Необходимо изискване е представянето на Сертификат за енергийна успеваемост или копие от него. При утвърждение на заема, понижението се ползва върху лихвения %, избран според изискванията на продукта и самостоятелния профил на клиента.



Енергийно ефикасните домове обезпечават среда с по-добро качество на живот, в която хората са изложени на по-малко опасности за здравето (комфортна температура и вентилация, екологични материали).

Чрез ограничения за увеличение броя на енергийно ефикасните домове се поставя и грижа за околната среда и бъдещето на планетата. Според отчет на Глобалния алианс за здания и строителство енергийното ползване на постройките и строителната активност в Европа генерират до 40% от общия брой излъчвания на CO2. Енергийно ефикасните домове оставят доста по-малък нездравословен отпечатък върху околната среда и способстват значително за резултата върху климатичните промени.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР