О вчарската торбичка е една от най-често срещаните билки у

...
О вчарската торбичка е една от най-често срещаните билки у
Коментари Харесай

Овчарска торбичка - за какво помага тази вълшебна билка

О вчарската торбичка е една от най-често срещаните билки у нас. Смятана за бурен, тя се среща по поляни, край пътища и тревисти площи. Овчарската торбичка е едногодишно или двугодишно растение, което цъфти от април до август. Предполага се, че името идва от формата на шушулките, които наподобяват овчарска торбичка, описват във видео от канала във.

Билката е добре позната в националната ни медицина .

Използва се и като съставна част за разнообразни салати и гарнитури, а от семената ѝ се подготвя горчица. За медицински цели билката се употребява още в Римската империя и Древна Гърция.

Овчарската торбичка се събира през лятото, когато цъфти. Може да се употребява прясна или сушена, в ястия, на чайове или като смес.

Билката е богата на мощни антиоксиданти

– фалвоноиди. В състава ѝ участват значими гликозиди, амини, камфор, каротеноиди, калий, както и витамините А, В, С и К. Този богат състав е причина за редицата потребни свойства на овчарската торбичка – резултат не толкоз от наличието на тъкмо избран биоактивен съставен елемент, а от общото им многообразие и взаимните реакции посред им.

Благодарение на високото наличие на витамин К, овчарската торбичка се употребява постоянно като кръвоспиращо средство. Подходяща е при труднозарастващи рани, хемороиди и разширени вени. Билката се употребява при значителни менструации и леки кръвоизливи. Успешно пречиства кръвта и укрепва капилярите.

Овчарската торбичка е идеална при инфекции на чревния тракт

и стомашни проблеми. Благодарение на високото наличие на витамин С и калий, усъвършенства и поддържа зрението. Чаят от овчарска торбичка в националната медицина се смята за антиеметик и антитоксик. Билката може да се употребява при простуда, за подсилване на организма и като болкоуспокояващо средство.

По тематаПолучавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара На арената - мускулест цирков артист. Вдига гири и щанги, като ги хваща единствено с двата пръста на едната си ръка. Накрая взема един лимон… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВижте повече за това екзотично животноПострадалите са откарани в болничното заведение в градаЕкспертна група от левицата ще продължи диалозите с „ ИТН ”, „ Демократична България ” и „ Изправи се БГ! Ние идваме! ”Тези политически съвещания бяха последни на равнище управление в парламентарните групи10% от столичани към този момент са получили фактурите за зиматаПрилепите са гостоприемници на повече от 3 000 разнообразни коронавируси. Предаването им на индивида обаче става след разновидности, познати ни главно от Югоизточна Азия. Сега за първи път заплахата е открита и във ВеликобританияБелгийската работа за битка с бедствията издаде предизвестие към населението„ Предстои ни един дълъг интервал на топло и изсъхнало време ”, изясни климатологътСключвани са неизгодни контракти със странни хонорари, разяснява доктор Атанас АтанасовАтмосферното налягане e малко по-високо от междинното за юли и ще остане без промянаКлючовото в тази ситуация е уточнението: „ на пазарите, които го разрешават ”. За останалите ще продължат да се оферират коли с ДВГ, само че развиването на тази технология ще спре през 2025 г.Новата версия на браузъра дава обещание осезаемо по-добри защитиОбщият брой на доказаните случаи на ковид у нас доближи 423 629Какво е обяснението на 39-годишната журналисткаТе бяха едни от първите, които започнаха да посещават страната от средата на месец юни
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР