О т 1 юни ще се издават само електронни рецепти.

...
О т 1 юни ще се издават само електронни рецепти.
Коментари Харесай

Отлагат въвеждането само на електронни рецепти

О т 1 юни ще се издават единствено електронни предписания. Това сподели на брифинг зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков, съобщи Агенция „ “.

"Издадени са към 100 000 електронни предписания, от които единствено 3000 не са били изпълнени. Установихме, че към момента болничната система не е изцяло подготвена. Накрая, когато изписват пациента, постоянно дават рецепта, а със в този момент настоящата уредба не би трябвало тази рецепта да има опция за потребление в аптека. Това ни накара да се обединим към концепцията да отложим до 31 май стартирането единствено на електронни предписания, с цел да дадем опция на сътрудниците от лечебните заведения в страната да вкарат този програмен продукт и да бъдат подготвени по отделенията ", разяснява доктор Пенков.

По думите му това решение потегля към „ Държавен вестник “. "Надяваме се да бъде обнародван в петък, тъй че до края на май ще важат всички типове предписания. Това е последното отсрочване. От 1 юни ще бъдат единствено електронни предписания ", акцентира той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР