о 20-и ноември е в ход втори етап от акция

...
о 20-и ноември е в ход втори етап от акция
Коментари Харесай

Втори етап на акция "Зима", да внимават и пешеходците

о 20-и ноември е в ход втори стадий от акция "Зима ". Тя е ориентирана към държанието на пешеходците, както и към водачите, които лишават преимущество.

Ще бъдат глобени както водачите, които не обезпечават преимущество на пешеходците, по този начин и пешеходци, които пресичат погрешно.

Контролът ще бъде повишен в часовете, когато се стъмва и видимостта е понижена, както и в тъмната част на денонощието.

Екип на направи инспекция на многолюден столичен бул.. За няколко минути са засечени голям брой нарушавания на пешеходци, които пресичат погрешно. На място има и подлез. Toй обаче рядко се употребява.

"При случай лидерът ще бъде упрекнат на 100%, а околните на потърпевшите ще желаят най-тежко наказване. Пресичането на нерегламентирани места обаче е нарушаване на пешеходеца, което се санкционира. Глобите варират сред 20, 30 и 50 лева ", съобщи ръководителят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Красимир Георгиев.

Той поучава при секване да подвигаме ръка, с цел да привличаме вниманието на водачите.

Продължават инспекциите по определяне на нарушавания, директно влияещи на пътния травматизъм като приложимост на алкохол, опиати, недееспособност и превишаване на скоростта.

Високопланинските проходи към този момент са в режим на зимно поддържане

От 13 ноември e въведено зимното поддържане на секторите от републиканските пътища, преминаващи през високопланински проходи с височина над 550 м, както и в пътните прави с надморска височина над 800 м, оповестиха от АПИ.

Областните пътни ръководства наблюдават метеорологичните прогнози по региони и ще подхващат обработка на настилките в секторите, където има предпоставки за замръзване и хлъзгавост изключително рано заран, когато температурите са много по-ниски.

Агенция "Пътна инфраструктура " моли всички водачи да приготвят колите си за придвижване при зимни условия, да не чакат първите минусови температури и да наблюдават за положителното техническо положение на транспортното средство. Нека да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на профилираната техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид за обработка на настилките, като доставките за зимен сезон 2020/2021 не престават.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР