Нютон открива хоризонта, на който днес се базира модерната физика:

...
Нютон открива хоризонта, на който днес се базира модерната физика:
Коментари Харесай

Разбиха Най-Голямата Тайна На Сър Исак Нютон! Истината За Всемогъщата Сила На Числото 3!

Нютон открива хоризонта, на който през днешния ден се базира модерната физика: трите закона за придвижване. Но това, което убягва на мнозина е мощното увлечение на физика към алхимията и неговата мистична натура.

Сред разработките му по философия, астрономия и математика е открит превод на античен текст наименуван „ изумрудените скрижали “, прочут още като „ Изумрудените скрижали на Хермес “. Древният ръкопис буди любознанието на учени и откриватели в продължение на стотици години. Твърди се, че тази плоча е една от многото, в които се съдържат скъпи информация за алхимията и тайните на Вселената.



Някои анализатори настояват, че изумрудените скрижали съдържат цялото познание за Вселената. Древната мъдрост за преобразяване, тайните за Космоса и безсмъртието. Според откривателите, скрижалите са открити във Великите египетски пирамиди преди хиляди години. Но една от фразите, написана на плочите, мощно ги озадачава: „ Три е великата тайнственост, предоставена ни от великия “.

Възможно ли е цифрата три да е тайният код, който ни свързва с Вселената и галактическото знание?

Мъдростта, възприятието за съзидание и силата дружно произлизат от взаимната игра на цифрата три. Ако някой е кадърен да придобие това познание, то той ще се трансформира в стопанин на живота, владетел над гибелта, първообраз на свръхестествено създание, свръхчовек, който има неограничени качества.



Символите на алхимията

Сред разработките по алхимия на Исак Нютон е открит неговия персонален превод на изумрудените скрижали. Буквалният превод, на който учените се натъкват е спретнат в 14 точки:

Вярно е без неистина, правилно и най-вярно:

Това, което е долу, е също такова, като това, което е горе. И това, което е горе, е също такова, като това, което е долу, с цел да се изпълнят чудесата на едно само нещо.

И както всички неща са произлезли от едно, от една мисъл, по този начин и всички неща са били подбудени от едно – от тази воля.

Баща му е Слънцето, майка му е Луната. Вятър го е носил в утробата си. Отхранила го е земята.

Баща на всяко съвършенство, на целия свят е той.

Силата му е цяла, в случай че се обърне към земята.

Ще разделиш – с наслада и предусещане – земята от огъня и рядкото от гъстото.

От земята се качва на небето и след това слиза на земята и поема силата на горните и долните неща.

Тъй ще имаш славата на целия свят.

И по тази причина всяка неизясненост ще бяга от тебе.


Това е мощната мощ на всяка мощ, тъй като ще победи всяко рядко нещо, а във всяко твърдо ще проникне.

Така бе основан светът.

Оттук ще произлязат превъзходни чудеса, които по този начин ще станат. И така, назоваха ме Хермес Трисмегист – и имам трите дяла на всемирната мъдрост.

Това, което изрекох за това със Слънцето, свърши.

/novotopoznanie.com
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР