Нюкасъл Юнайтед прекара по-голямата част от сезона в топ 4

...
Нюкасъл Юнайтед прекара по-голямата част от сезона в топ 4
Коментари Харесай

Еди Хау преди важния мач с Брайтън: Всички трябва да се обединят в битката

Нюкасъл Юнайтед прекара по-голямата част от сезона в топ 4 на Висшата лига, само че три мача преди края и поради някои неубедителни резултати напоследък провокират безпокойствие в на " Сейнт Джеймсис Парк ", че може да бъде пропуснат шанса за присъединяване в Шампионската лига. 

Тимът на Еди Хау сега е на 3-о място в класирането с 66 точки преди семейството на Брайтън на следващия ден. Свраките имат по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед, който също е с 66, а с 1 точка по-назад е Ливърпул, само че мърсисайдци имат и мач повече. Нюкасъл и Манчестър Юнайтед имат по три мача до края на сезона, Ливърпул би трябвало да изиграе два. Но отборът на Юрген Клоп е като прероден откакто в последните седем срещи подреди единствено победи и наподобява, че взима ориста в ръцете си. 

Една победа над Брайтън евентуално би внесла много успокоение на " Сейнт Джеймсис Парк ". Но и Брайтън се устреми към местата, даващи право на европейско присъединяване, изключително след наказателната акция против Арсенал – 3:0 като посетител в неделя. " Напълно съм наясно какъв брой е значим всеки един мач. Сезонът е към края си, остават ни още три срещи, с цел да запазим позицията си в топ 4 ", разяснява пред публицистите някогашният управител на Борнемут Еди Хау, който наподобява има доверието на саудитските притежатели. Реално в границите на 18 месеца отборът се трансформира от кандидат-изпадащ в борещ се за място в Шампионската лига. 

" Tова обаче ще бъде най-трудното, тъй като всички би трябвало да се обединят в борбата. Когато пристигна значим мач и би трябвало да го изиграеш, ти би трябвало да си квалифициран за това. Преди всяко едно значимо прекарване, което съм имал – и като състезател, и като треньор, вечерта преди мача сетивата ми постоянно са били изострени. Но през тази седмица се опитахме да свалим напрежението и доколкото можем, да се насладим на футбола ", изяснява Еди Хау. 

Нюкасъл не е играл в Шампионската лига от 20 години и да пропусне тази опция при 3-о място все още би било горчив хап. " Едно от нещата, на които постоянно съм залагал в напрегнати обстановки, е да подкрепям задачите ясни и елементарни и да не комплицирам ненужно ситуацията в тима. Мисля, че ще бъде сложна задача зa нас, само че играем вкъщи и се надявам, че ще създадем значима крачка напред ", изясни атмосферата в съблекалнята Еди Хау. 

Той удостовери, че отборът му ще бъде без контузения Шон Лонгстаф, до момента в който Джейкъб Мърфи е в групата от 18 индивида, само че не е ясно дали ще може да стартира от първата минута. След мача с Брайтън, северняците посрещат на собствен терен застрашения от изпадане Лестър и завършват с посещение на Челси.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР