Нюкасъл се наложи над Фулъм с 3:0 на Сейнт Джеймсис

...
Нюкасъл се наложи над Фулъм с 3:0 на Сейнт Джеймсис
Коментари Харесай

Нюкасъл сложи край на свободното пропадане с класика над Фулъм

Нюкасъл се наложи над Фулъм с 3:0 на „ Сейнт Джеймсис Парк “ в мач от 17-ия кръг във Висшата лига. „ Котиджърс “ останаха с човек по-малко на терена още в 22-рата минута, когато Раул Хименес получи пряк червен картон. Люис Майли даде задатък на „ свраките “ в 57-ата минута, а Мигел Алмирон и Дан Бърн вкараха другите два гола за домакините.

След прекратена серията от две поредни победи с по 5:0 на Фулъм, Нюкасъл към този момент има актив от 29 точки, като изпревари Манчестър Юнайтед и зае 6-о място във краткотрайното класиране във Висшата лига, до момента в който „ котиджърс “ са на 11-а позиция с 21 пункта.

Двубоят стартира с напън от страна на Нюкасъл. В 5-ата минута Фабиан Шер стреля непосредствено от директен свободен удар, само че около левия непряк дирек на вратата, защитавана от Бернд Лено.

В 14-ата минута Фабиан Шер получи контузия и бе наложително сменен от Емил Крафт.

Фулъм остана с човек по-малко на терена в 22-ата минута, когато Раул Хименес си изкара пряк червен картон.

Алекс Иуоби се възползва от рикоширала топка в наказателното поле на Нюкасъл в 33-ата минута и шутира, само че не неопределено.

Еди Хау направи втора насилствена промяна в 36-ата минута, защото Жоелинтон получи травма и бе наложително сменен от Люис Майли.

Калъм Уилсън се свлече в наказателното поле на Фулъм в 43-ата минута, а реферът сподели нееднозначен жест, че играта би трябвало да продължи.

Шон Лонгстаф си освободи пространство и стреля от междинна отдалеченост в 43-ата минута, само че Бернд Лено направи феноменално избавяне.

Второто полувреме стартира с напън от страна на Нюкасъл. В 57-ата минута Бруно Гимараеш проби в наказателното поле на Фулъм и благодарение на рикошет топката доближи до Люис Майли, който вкара дебютния си гол на професионално равнище, с цел да изведе своя отбор напред в резултата.

Антъни Гордън комбинира на двойно подаване със собствен съотборник в 64-ата минута, след което от границата на наказателното поле видя непокрития Мигел Алмирон, който чукна топката в опразнената врата, с цел да удвои преднината на своя отбор.

Нюкасъл постави дефинитивно точката на разногласието в 82-рата минута, когато Гимараеш центрира топката от дясното крило на втора греда, където Дан Бърн засече с глава. Лено съумя да отрази, само че бранителят съумя да опъне мрежата след добавката.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР