Ню Йорк. За да се справи с коренните причини за

...
Ню Йорк. За да се справи с коренните причини за
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Международната общност трябва да се справи с коренните причини за конфликтите и миграцията

Ню Йорк. За да се оправи с коренните аргументи за продължителните военни спорове Организация на обединените нации се нуждае от изчерпателен метод, който да сплотява напъните на превантивната дипломация, посредничеството и построяването на мира. Само по този начин можем да възстановим ръководството и да стабилизираме политическите, икономическите и обществени условия в засегнатите от рецесии страни. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в първото си послание пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестиха от прессекретариата на президента . Президентът управлява българската делегация за присъединяване в 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации на тематика „ Стремеж към мир и заслужен живот за всички на устойчива планета “.
В изявлението си на форума на най-високо ниво президентът Радев акцентира, че нестихващите спорове в доста райони на света не престават да подкопават интернационалния мир и сигурност и човешките права. „ Проявите на принуждение опустошават локалните стопански системи, провокират огромни придвижвания на бежанци и мигранти и водят до разпространяването на заболявания, апетит и голямо човешко страдалчество “, съобщи президентът.
„ Международната миграция е световен феномен и единствено посредством взаимни старания, като Глобалния пакт по миграция, можем да осигурим уравновесен метод, който да включва спазването на човешките права и интернационалното филантропично право, както и ефикасен надзор на границите и реадмисия “, акцентира Румен Радев. Президентът беше безапелационен, че страните имат права и отговорности да охраняват своите граници като главен детайл от своята национална сигурност. „ Силният граничен надзор е от извънредно значение, изключително за попречване на незаконната миграция и за премахване на трафика на хора “, добави още президентът.
Държавният глава открои споровете в Украйна, Близкия Изток, Северна Африка и Афганистан, като съществени закани пред интернационалния мир и сигурност. Румен Радев беше безапелационен, че разоръжаването, неразпространението на оръжия за всеобщо заличаване и контролът над въоръженията са измежду главните стълбове на интернационалната сигурност. България препотвърждава своята цялостна поддръжка за признатия през 2015 година Съвместен изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, като основен за районната и световната сигурност, акцентира президентът.
В изявлението си Румен Радев изрази и позицията на страната ни, която изрично осъжда многократните нуклеарни опити и изстрелване на ракети от КНДР, което води до следваща ескалация на напрежението в района и подкопава интернационалния мир и сигурност “, съобщи президентът. Държавният глава прикани за спокойно, дипломатическо и политическо решение на въпроса.
Президентът посочи също по този начин, че насърчаването на равнопоставеността, битката с дискриминирането и съблюдаването на правата на индивида са от основно значение за постигането на дълготраен мир и стабилно развиване, като акцентира убедеността си, че зачитането на правата на индивида би трябвало да бъде главен приоритет на Организация на обединените нации.
Принципите ”Да не забравяме никого " и " първо да помогнем на най-нуждаещите се " не са просто политически заявления, част от уговорката, произлизащ от Дневен ред 2030 - в случай че в действителност целим избавянето на нашия свят от бедността, то тогава в действителност би трябвало да реализираме Целите за устойчивото развиване “, прикани още в изявлението си на форума президентът Румен Радев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР