Ню Йорк Таймс: В явно нарушение на съвета на Пентагона,

...
Ню Йорк Таймс: В явно нарушение на съвета на Пентагона,
Коментари Харесай

The New York Times: Украйна постъпва в разрез с препоръките на Пентагона

Ню Йорк Таймс: В очевидно нарушаване на съвета на Пентагона, Александър Сирски, висшият военачалник на Украйна на изток, прикани за „ всички ограничения “ за отбрана на зона, където Русия заплашва да си върне повече територия.

Докато Киев и Вашингтон разискват къде Украйна би трябвало да разположи войски по фронта на войната, почитан украински военачалник на изток прикани за изпращане на повече подкрепления към част от територия, където Русия заплашва да реализира повече облаги.

През последните седмици съветските сили съумяха да се придвижат напред към североизточния украински град Купянск, до момента в който украинската войска постепенно напредва в продължаващата си контраатака в южната и източната част на страната. Успехите на Русия, въпреки и скромни, накараха Украйна да изпрати някои войски за отбрана на сектори от разтегната фронтова линия, която се простира на няколкостотин благи, макар обстоятелството, че тези сили са нужни другаде.

„ Вражеските елементи не престават да нанасят вреди с артилерия, минохвъргачки и авиация “, сподели генералът. Александър Сирски, пълководец на източните сили на Украйна, в приложението Telegram в петък. „ При такива условия би трябвало неотложно да предприемем всички ограничения за подсилване на защитата ни на застрашените линии и придвижване там, където е допустимо. “

Дебатът по отношение на тактиката на Украйна влезе в полезрението на обществеността през последните дни на фона на вълна от медийни известия, в това число New York Times, в които американски чиновници упрекват за бавния прогрес на Украйна значително нейната лична тактика.

Според претекстовете на Пентагона Киев е трябвало да концентрира доста количество сили на един сектор от фронтовата линия, с цел да се опита да пробие. Вместо това украинските командири се пробваха да разделят войските и огневата мощност по метод, който считат за най-благоприятен и обективен сред изтока и юга.

Украинският президент Володимир Зеленски непосредствено отговори на американските рецензии предходната седмица, като сподели, че изтеглянето на украинските войски от места като Купянск в региона на Харков е това, което Русия се пробва да реализира.

„ Няма да предадем Харков, Донбас, Павлоград или Днепър. И това е всичко “, сподели той по време на конференция в сряда, съгласно обявата на украинската истина. „ И дано всички анализатори в света даже не разчитат на това. “

Забележките на военачалник Сирски бяха още едно увещание, че макар публичното внимание към контранастъплението на юг, други елементи от фронтовата линия остават нестабилни.

„ Врагът в този момент прегрупира своите сили и средства, като в същото време реалокира новосформираните бригади и дивизии от съветска територия “, сподели военачалник Сирски. „ Ключовата цел на Русия е да увеличи равнището на бойния си капацитет и да възобнови дейните настъпателни дейности. Неговите изказвания за идване на нови съветски елементи не са без значение доказани.

През последните седмици украински публични лица приканват за евакуация на Купянск, защото съветските войски се доближават и обстрелът продължава далеко.

Украйна завладя града през септември предходната година и загубата му още веднъж би била сериозен удар. Изглежда обаче малко евентуално съветските сили да се опитат да си върнат града, защото това би ги сложило в позицията, в която бяха преди да бъдат принудени да се отдръпват от Херсон предходната година, държейки града с реката зад тях и лимитирани линии за доставки.

Руските сили биха могли вместо това да се опитат да напреднат към река Оскол, която тече от север на юг, и по-късно да употребяват водния път като естествена преграда против по-нататъшни украински офанзиви.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР