Ню Йорк Метс победи Филаделфия Филис с 8:2 във второто

...
Ню Йорк Метс победи Филаделфия Филис с 8:2 във второто
Коментари Харесай

НЙ Метс би Филаделфия във втората Класика на Малката лига

Ню Йорк Метс победи Филаделфия Филис с 8:2 във второто издание на Класиката на Малката лига в МЛБ. Мачът от постоянния сезон на Мейджър лийг се игра на ст. " Бауман Фийлд " в Уилямспорт, щата Пенсилвания, където сега се организират Световните серии на Литъл лийг – неофициалното международно състезание по бейзбол за деца до 12 година

Инициативата на комисионера на Висшата лига Роб Манфред от 2017 година е ориентирана точно към подрастващите и цели разпространение на американската игра измежду децата както в Съединени американски щати и Канада, по този начин и по света. Затова измежду към 2500-те фенове на препълнените трибуни тази нощ доминираха играчите на 16-те тима от детските Световни серии.



На терена пък имаше цели трима някогашни участници във финалите на Малката лига – Тод Фрейзиър (32 г.) и Майкъл Конфорто (25 г.) с униформата на Метс и Скот Кингъри (24 г.) с тази на Филис. А това е съвсем необикновено, като се има поради, че за 71 година от основаването на шампионата на Литъл лийг общо единствено 54 деца, играли в него, са стигнали до МЛБ.

" Доста е сюрреалистично, тъй като вървейки към дъгаута, чувах хлапетата да споделят: " Леле, това е Скот Кингъри! ". Това е полуда, та нали до неотдавна аз седях на техните места! ", показа новобранецът на " филитата ", играл в Световните серии на Малката лига с отбора на Ауатъки през 2006 година



Мачът беше решен още до 6-ия ининг, по средата на който " жителите " водеха със 7:0. В долната част символичният хазаин Фили върна 2 точки с двоен хоумрън на Карлос Сантана, което бе и най-зрелищният удар в дуела. Крайният резултат беше завършен в 8-ия, а след последния навън двата тима се поздравиха, минавайки диагонално на инфилда – традиция в детската лига, невиждана в никакъв случай във Висшата лига.

" Смятам, че жестът с ръкостискането след края на мача беше страховит – разяснява мениджърът на Филаделфия Гейб Каплър. – Това е нещо, което не съм изпитвал от дете. "



Веднага след дуела комисионерът Роб Манфред разгласи, че третото издание на Класиката на Малката лига в МЛБ ще се организира на 18 август 2019 година, още веднъж в Уилямспорт. Избраният мач е сред Питсбърг Пайрътс и Чикаго Къбс, което ще трансформира " пиратите " в първия тим, взел участие два пъти в събитието. В дебютния дуел на 20 август 2017 година Питсбърг победи Сейнт Луис Кардиналс с 6:3.

" Някои от тези деца стъпват в Америка за първи път и имат късмет да гледат мач от Мейджър лийг бейзбол. Мисля, че това е необикновено за тях – показа Тод Фрейзиър, първенец в Световните серии на Литъл лийг с отбора на Томс Ривър през 1998 година – А такова дете, което не е било в никакъв случай преди тук, желае да види тъкмо това – по какъв начин би трябвало да се играе, какъв брой е вълнуващо и какъв брой е велика тази игра. "



Филаделфия Филис - Ню Йорк Метс 2:8
ст. " Бауман Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
НЙ МЕТС
0
4
0
2
0
1
0
1
0
8
14
0
ФИЛАДЕЛФИЯ
0
0
0
0
0
2
0
0
0
2
8
0

ОСТАНАЛИТЕ РЕЗУЛТАТИ В МЛБ ОТ 19 АВГУСТ:

Американска лига

Ню Йорк Янкис - Торонто Блу Джейс 10:2
Бостън Ред Сокс - Тампа Бей Рейс 0:2
Кливланд Индиънс - Балтимор Ориолс 8:0
Чикаго Уайт Сокс - Канзас Сити Роялс 7:6
Минесота Туинс - Детройт Тайгърс 5:4
Тексас Рейнджърс - Лос Анджелис Ейнджълс 4:2
Оукланд Атлетикс - Хюстън Астрос 4:9

Национална лига

Синсинати Редс - Сан Франциско Джайънтс 11:4
Питсбърг Пайрътс - Чикаго Къбс 2:1 (11 ининга)
Вашингтон Нешънълс - Маями Марлинс 1:12
Атланта Брейвс - Колорадо Рокис 2:4
Сейнт Луис Кардиналс - Милуоки Бруърс 1:2
Сан Диего Падрес - Аризона Дайъмъндбекс 3:4

Интерлига

Сиатъл Маринърс - Лос Анджелис Доджърс 1:12

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР