НЮ ЙОРК (AP) — Барби“ беше най-големият хит за 2023

...
НЮ ЙОРК (AP) — Барби“ беше най-големият хит за 2023
Коментари Харесай

Пренебрежителното отношение към „Барби“ на Оскарите предизвиква обратна реакция, дори от Кен (и Хилари)

НЮ ЙОРК (AP) — „ Барби “ беше най-големият шлагер за 2023 година, най-касовият филм, режисиран в миналото от жена и добросъвестна културна сензация, която трансформира киносалоните в розови и остави към момента продължаваща диря от мисловни творби след феминистката фикция на Грета Геруиг.

Но до момента в който „ Барби “ получи осем номинации за премиите Оскар във вторник, в това число най-хубава филм, той елементарно беше надвит от неговия необикновен двоен сътрудник в боксофиса, „ Опенхаймер “. И когато премиите на Академията минаха през Геруиг за най-хубав режисьор и Марго Роби за най-хубава актриса, мнозина видяха част от същия патриархат, пародиран в „ Барби “ в деяние.

Дори Кен беше гневен.

„ Няма Кен без Барби и няма филм „ Барби “ без Грета Геруиг и Марго Роби, двамата най-отговорни за този създаващ история, международно фамозен филм “, сподели Райън Гослинг. „ Не би било допустимо самопризнание за никого във кино лентата без техния гений, храброст и талант. Да кажа, че съм отчаян, че не са номинирани в съотве...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР