Ню Делхи. Индия наложи антидъмпингови мита върху пет продукта от

...
Ню Делхи. Индия наложи антидъмпингови мита върху пет продукта от
Коментари Харесай

The Economic Times: Индия наложи антидъмпингови мита на пет продукта от Китай

Ню Делхи. Индия наложи антидъмпингови мита върху пет продукта от Китай, в това число някои алуминиеви артикули и химикали. Това заяви в понеделник The Economic Times .

Митата бяха наложени от Главната дирекция по търговски интервенции (DGTR) след приключването на антидъмпингово следствие в Индия против някои вносни китайски артикули, създадени от валцуван алуминий и химикали, употребявани в производството на слънчеви модули, както и в енергетиката и бояджийската промишленост, въз основа на тъжба на индийски производители на тези артикули, написа изданието.

Според DGTR огромният размер на вноса от Китай и подценените им цени вредят на индийската промишленост.

Търговският оборот сред Индия и Китай за единадесет месеца на тази година възлиза на над 114 милиарда $, което е с 46,6% повече по отношение на същия интервал на предходната година. Износът на Индия за Китай през този интервал възлиза на 26,358 милиарда $, което е нарастване от 35,8% на годишна база, до момента в който вносът набъбна с 49% до 87,905 милиарда $, дължащ се на увеличените покупките на китайски тежки машини от Индия, телекомуникационно съоръжение и домашен уреди.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР