Нямаше проблем с работата на ракетата-носител и нейния ускорителен блок

...
Нямаше проблем с работата на ракетата-носител и нейния ускорителен блок
Коментари Харесай

УСПЕХ: Ракета Союз-2.1б изведе в космоса още 34 спътника на УанУеб!

Нямаше проблем с работата на ракетата-носител и нейния ускорителен блок – “Фрегат ” се отдели по проект 562 секунди след началото на полета. В интервала сред 20:18 и 22:51 ч. българско време спътниците бяха освобождавани в техните целеви орбити на групи от по два или по четири. 

След вчерашното изстрелване УанУеб има общо 74 спътници в космоса, с което се утвърждава като водеща информационна компания. Целта на компанията е същата като тази на “Старлинк ” на СпейсЕкс – да обезпечава достъп до интернет до всяка точка на земното кълбо.

“През тези невиждани времена, които последваха световното разпространяване на COVID-19, хората по целия свят се намират в състояние да се пробват да продължат своя живот, като работят онлайн у дома. Ние виждаме, че потребността от УанУеб е по-голяма, в сравнение с преди ”, заяви Адриан Стекел, изпълнителният шеф на УанУеб.

Преди няколко дни обаче в Блумбърг изтече информация, че УанУеб обмисля да разгласи банкрут и да потърси юридическа отбрана. Ако това се случи, новината няма да е по никакъв начин добра – УанУеб е главният източник на пари за закъсалия галактически бранш на Русия. С отдръпването на Съединени американски щати от съветските кораби “Союз ” и прекосяването на американските астронавти на кораби “Крю Драгън ” и “Старлайнър ”, през 2020-та година руснаците са възнамерявали единствено две пилотирани изстрелвания към МКС. Тежката ракета “Протон-М ” също отбелязва сериозен спад на изстрелванията, а единствено допреди няколко години беше водещ водач в комерсиалните полети. УанУеб се явява избавителна лодка за руснаците, защото са резервирани цели 19 задачи на ракети “Союз ”. 

За повече информация по отношение на снощния полет: Роскосмос

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР