Нямаше да получим френското предложение, което е най-доброто до момента,

...
Нямаше да получим френското предложение, което е най-доброто до момента,
Коментари Харесай

Радев: Двустранният протокол с РСМ не дава достатъчна гаранция за нашите интереси

Нямаше да получим френското предложение, което е най-хубавото досега, в случай че България не беше отстояла ветото в два съвета за разширение предходната година с ясна позиция и обосновка.

Позицията, която споделих към този момент е ясна и нашите европейски сътрудници осъзнават позицията, че въпросът за отстояването на гражданските права не може да бъде единствено двустранен сред България и РСМ, а да се издигне на равнище Европейски Съюз. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Въпросът за правата на македонските българи към този момент е заложен в преговорната рамка. Българските политици да не бързат да афишират историческа победа, тъй като смяната в конституцията не е победа, а крачка по пътя на интеграцията. Истинската отбрана на българските ползи, на нашето културно историческо завещание на реабилитацията н жертвите и преустановяване на процеса на безнравственост зависи от наличието на двустранния протокол, добави Радев.

Към момента предлаганият двустранен протокол с РСМ не дава задоволителна гаранция за отбрана на нашите ползи като дейности, механизми и периоди и критерии. Призовавам виновните институции да заложат изчезналите параметри в този двустранен протокол, тъй като в случай че той не бъде обновен самата преговорна рамка се обезсмисля, тя е рамка, сподели Радев. Призовавам Министерски съвет да не се крие зад Народно събрание, той е водещата институция и чакаме да вземе ясни и виновни решения, акцентира Радев.

Обръщам се към политиците в РСМ: време е за политическо водачество и да се носи отговорност в името на бъдещето, тъй като пътят към Европа е път напред, а не обратно, безапелационен е президентът. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР