Нямаме запазен капацитет на гръцкия терминал за втечнен газ, за

...
Нямаме запазен капацитет на гръцкия терминал за втечнен газ, за
Коментари Харесай

Делян Добрев: Нямаме запазен капацитет на гръцкия терминал за втечнен газ, за да разтоварим двата танкера

Нямаме непокътнат потенциал на гръцкия терминал за полутечен газ, с цел да разтоварим двата танкера, разяснява пред публицисти депутатът от ГЕРБ-СДС и някогашен енергиен министър Делян Добрев.

По думите му държавната компания „ Булгаргаз “ не е запазила потенциал на гръцкия терминал за полутечен газ в Ревитуса и не е ясно къде ще разтоварим двата танкера, контрактувани при визитата на премиера в Съединени американски щати.

„ Да не се окаже, че отново МЕТ, обичаният медиатор на властта, има основна роля “, попита риторично Добрев. Той означи, че годишно страната употребява 3 милиарда куб.м. природен газ, а двата контрактувани танкера са от най-малките – по 200 млн. кубика, което в летния сезон би стигнало единствено за два месеца.

Добрев отхвърли да разяснява контрактуваните цени, които били под цените на „ Газпром “, тъй като не разполага с такава информация, която била защитавана в загадка. Депутатът от ГЕРБ попита по какъв начин тогава са известни цените на съветския и азерския газ.

Добрев напомни, че от ГЕРБ-СДС от февруари упорстват да се резервира потенциал в Ревитуса, какъвто към този момент няма.

„ Но потенциал е купил обичаният медиатор на властта – МЕТ. Има два терминала в Турция, само че ние и там нямаме потенциал, нито съглашения с тях газ да минава оттова ”, предизвести Добрев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР