Нямаме отговори за причините за взривовете в оръжейните складове, нито

...
Нямаме отговори за причините за взривовете в оръжейните складове, нито
Коментари Харесай

Министърът на икономиката Богданов: Нямаме отговори за взривовете на оръжейните складове

Нямаме отговори за аргументите за гърмежите в оръжейните хранилища, нито за последния случай, нито за предходните. Не са открити аргументите, нито по какъв начин вървят следствията, това съобщи в “Лице в лице ” по bTV министърът на стопанската система Богдан Богданов. “Г-н Гебрев не е изключение, не разделяме военните предприятия на частни и държавни ”, съобщи той. Министърът акцентира, че и притежателите на взривените обекти също не са осведомени, до каква степен е стигнало следствието на случаите.

Богданов сподели също, че министерството на стопанска система дружно с Министерство на вътрешните работи, ДАНС и военното министерство подхващат общи ограничения за защита на обектите от военната ни промишленост.

“България има мощна военна промишленост, в нея работят 70 000 индивида, а за една година има 200% растеж на износа ”, изясни министър Богданов. Той добави, че напълно естествено е производството да отива в Украйна, тъй като България има ангажимент за поддръжка против съветската експанзия.



Министър Богданов заяви за почнали инспекции за ремонтите на язовирите в България, за което през 2018 година са отпуснати 500 млн. лв. от бюджета. От 416 водоема, които е трябвало да бъдат ремонтирани, 267 са опрлени като предпочитани. От тях пък 52, които са главно общински, са отказали да се работи по тях по този план. В последна сметка са предадени документи за 10 обекта, само че те са на процедура противозаконни, тъй като не са признати от държавна комисия, описа Богданов. Той прикани органите да си свършат работата по тези случаи, тъй като през 2021 година са подадени сигнали до прокуратурата.

Министърът сподели също, че се ревизира плана за строителство на нов държавен комплекс в София. За него са платени за планиране и строителство 84 млн. лв.. През 2021 година обаче планът е спрян на стадий абстрактен план, само че парите не са върнати както са получени - през ДКК към ББР.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР