Нямаме нужда от опорки. Правителството генерира скандали по-бързо, отколкото Шкумбата

...
Нямаме нужда от опорки. Правителството генерира скандали по-бързо, отколкото Шкумбата
Коментари Харесай

Митов: Кабинетът генерира скандали по-бързо, отколкото Шкумбата разказва вицове

" Нямаме потребност от опорки. Правителството генерира кавги по-бързо, в сравнение с Шкумбата споделя вицове ". Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" В проекта за резистентност и развиване има притеснителни неща. Едни от тях са въпросните акумулатори. Първо, никой не купува акумулатори сега, по никакъв метод те няма да оказват помощ на българската енергетика, след което е останат, защото няма по какъв начин да се рециклират, ще останат за българската страна, а и това е неприятна инвестиция, защото в никакъв случай няма да се изплатят. Загубите за бюджета ще са колосални, никой не влага в акумулатори. При всички положения приказваме за някакви мераци за комисионни, само че няма да се получи, тъй като Европейската комисия следи тези процеси. Голям проблем е вкарването на " Булгартрансгаз " и ЕСО вътре в проекта. Това на процедура е следното - задачата е да се извадят от БЕХ, където би трябвало да отбележим, че холдингът вътре всички сдружения в него са неразрешени за приватизация. И като се извадят тези сдружение и се вкарат под шапката на Министерството на стопанската система, това значи, че държавното управление готви скрита приватизация на тези сдружения, което пък от своя страна значи, че БЕХ е пред банкрут или ще бъде пред банкрут. И в случай че не са го разбрали нашите сътрудници в Народното събрание ще се убедят в това след това ", сподели Митов и добави: " Днес да вземем за пример господин Петков в Народното събрание ни изясни, че българските моряци в кораба, който е в  Мариупол е изпратена група под наблюдението на българското разузнаване, с цел да ги извади оттова. Подобен вид вести първо в никакъв случай не се огласяват. Най-вероятно са държавна загадка. И ние питаме президентът знае ли това, министърът на защитата дал ли е позволение за това и желаеме бързо привикване на КСНС, заради това, че като обявиш такова нещо преди интервенцията да е завършила ти поставяш под опасност живота и здравето на тези хора. Това е голям проблем и тежка аматьорщина от страна на министър-председателя, който приказва явно без филтър. И това е единствено един от проблемите. Що се отнася до стабилността на обединението, явно поради Българска народна банка и други неразбирателства, войната е станала толкоз явна, че в Народното събрание не работят комисиите, те се саботират и съботират един от министрите на Има Такъв Народ Гроздан Караджов, точно поради това не могат да се ремонтират пътища. Днес почина жена, поради липса на мантинела, поддържка на пътищата. Тази кавга на процедура убива ", сподели още Митов.

" Като си приказваме за опорки, тръбата за която приказват, се строи от две години, не от 12 години, кой им втълпи това ", учуди се Даниел Митов.

Относно Македония, той сподели: " Във външната политика най-важното е браненето на някакъв народен интерес, без значение от промяната на държавното управление. Правителството на ГЕРБ е на страната на избран народен интерес, който се радва на консенсус, от страна на всички политически партии и декларация на Народното събрание. Когато ние бяхме страна кандидатка за участие в Европейски Съюз, България трябваше да прави взаимни отстъпки също. В момента оставам с усещането, че министър-председателя, който е българин неотдавна, той не познава проблема, той не е обвързван с българската история, сякаш не го интересува, гледа като на част от някаква договорка. И през днешния ден това си пролича в Народното събрание, той приказва за българско малцинство в Северна Македония. И е втълпил всичкото това на Урсула фон дер Лайн. Конституцията на Северна Македония се занимава с нации, а не с малцинства. Затова българската страна не желае признаването на малцинство, а българите да бъдат приети за държавотворен народ, както останалите. А малцинство, самата фраза, израз води до искания за взаимност, а знаете, че българската конституцията на признава групови ползи, а единствено самостоятелни ", сподели още Митов.

" Ако бяхме ръководещи нямаше да обещаваме на българските ръководещи да заделим един милиард и като видяха, че не могат да откраднат и се отхвърлиха и не са купили един кг жито. А фискалният запас апропо към вчерашния ден беше 4,7 млрд, а преди повече от година ГЕРБ го остави на 12 милиарда Кога съгласно вас се краде ", попита  Митов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР