Нямаме намерение да вдигаме данъците. Това заяви финансовият министър Асен

...
Нямаме намерение да вдигаме данъците. Това заяви финансовият министър Асен
Коментари Харесай

Асен Василев категоричен: Нямаме намерение да вдигаме данъците

Нямаме желание да подвигаме налозите. Това съобщи финансовият министър Асен Василев по отношение на изявление на ръководителя на задачата на Международния валутен фонд Жан Франсоа Дофен, че измежду препоръките към България ще бъде да се върне ставката на ДДС-то във всички браншове до равнищата отпреди пандемията ( бел. от ред. - т.е. да стане 20%). 

" Инфлацията спада много бързо. Този месец е 3,3%, което е под референтната стойност, необходима за приемането ни в еврозоната ", сподели Василев.

Във връзка с инфлацията, която е последният аршин, който страната ни би трябвало да преодолее, с цел да се причисли към еврозоната, Василев сподели, че въпросът е по кое време ще достигнем междинното равнище, което би трябвало да падне под референтната стойност. Според него това ще се случи някъде сред юни и септември. 

Финансовият министър сподели още, че има контрактуван конвергентен отчет на Европейската комисия, който, в случай че бъде затрупан, страната да изиска спомагателен, който да ни разреши да влезем в еврозоната от 2025 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР