Нямаме информация дали отпадъкът е бил предназначен за България. Компетентният

...
Нямаме информация дали отпадъкът е бил предназначен за България. Компетентният
Коментари Харесай

Нено Димов: Не е искано и не е давано разрешение за италианския боклук

Нямаме информация дали отпадъкът е бил предопределен за България. Компетентният орган на Италия не е алармирал способния орган в България. За този боклук не съществува инфорамция, не е желано позволение за железопътен превоз, не е давано и позволение.

Това сподели министърът на околната среда Нено Димов по време на чуване в Народното събрание поради информацията за превозването на стотици тонове неразбираем боклук от Италия с последна точка България.

Димов акцентира, че България е единствената страна, която има ограничаване вносът на боклуци да не надвишава половината от потенциала на инсталациите.

Соцлидерката Корнелия Нинова обаче не остана удовлетворена от отговорите на министъра и упрекна ръководещите, че няма никакъв надзор върху отпадъците.

" Какво разбрахме от отговорите? От италиански медии разбрахме, че това е скица на италианската мафия и че е предопределена за България. Вие не попитахте ли италианската страна дали е правилно това? Взехте ли ограничения да не се зарива България с отпадъци ", запита алената шефка.
Искрен Веселинов от " Обединени патриоти " й опонира, че целият този драматизъм е непотребен.

" В Италия тече разследавне и не е ясно дали отпадъкът е бил за България. Поддържаме контакт с способените органи. Засега имаме единствено вестникарски информации. Целият този драматизъм е непотребен, да не сътворяваме непотребни страхове ", прикани депутатът от Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР