Нямам за какво да говоря, защото по-ниско от това дъно

...
Нямам за какво да говоря, защото по-ниско от това дъно
Коментари Харесай

Митрофанова за експулсираните от България духовници: По-ниско от това дъно никой не е падал

„ Нямам защо да приказвам, тъй като по-ниско от това дъно никой не е падал “. Това разгласи посланикът на Русия у нас Елонора Митрофанова във връзка експулсирането от България на предстоятеля на Руската черква в София и на още двама чиновници на църквата.

Дясната ръка на съветския патриарх Кирил – митрополит Антоний, ще отслужи божествената литургия

Информацията за експулсирането пристигна през днешния ден от пост на съветското посолство в обществените мрежи. Там написа, че на 21 септември българските управляващи са взели решение да изгонят архимандрит Васиан и другите двама чиновници в храма зад мен.

От ДАНС потвърдиха, че са експулсирани руснак и двама беларуси

От посолството дефинират тези дейности като груби и фрапантни и написаха: „ Очевидно е, че настоящето управление на България си е сложило задачата да унищожи освен обществено-политическите, културните и филантропичните връзки сред нашите страни, само че и да скъса връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и да озлоби съветския и българския нации един против различен “.

А от ДАНС прецизираха след тази вест, че на трима непознати жител – един съветски и двама от Беларус, са наложени насилствени административни мерки  „ експулсиране “, „ лишаване правото на престояване “ и „ възбрана за влизане в Република България “ за интервал от 5 години.

Като повода за това е осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползите на България. От ДАНС допълват,  че са добити данни за дейности, „ свързани с реализацията на разнообразни детайли от хибридната тактика на Руската Федерация за целеустремено оказване на влияние върху обществено-политическите процеси в Република България в интерес на съветските геополитически ползи “.

Мярката е реципрочна по отношение на България, която разгласи за нежелани 70 съветски дипломати в края на юни

Темата разясниха и български политици.

„ Това е разработка на ДАНС. За никого не е загадка, допускам, че Руската православна черква се употребява за геополитическите ползи на руси за хибридни дейности и разширение на въздействието това е част от дълготрайната тактика на Путин и русия “, разгласи Екатерина Захариева от ГЕРБ, зам.-председател на парламентарната Комисия по външна политика.

„ Българската страна прави оценка рисковете си и към този момент работи при първи сигнали, когато вижда, че непознати ползи въздействат на националния интерес “, сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР