Нямам покана да остана след ротацията. Ако имам, вече ще

...
Нямам покана да остана след ротацията. Ако имам, вече ще
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Нямам покана да остана след ротацията

„ Нямам покана да остана след ротацията. Ако имам, към този момент ще би трябвало да имаме диалог за това при какви условия ще се чака да извършвам своите отговорности. В една сложна обстановка сме, която изисква бърза акомодация на цялата отбранителна система. Това надалеч не е банален въпрос и с цел да се реши той, е нужна допустимо най-широка политическа поддръжка и сигурно такава от Народното събрание. “ Това кава министърът на защитата Тодор Тагарев.

„ Аз съм човек с математическа подготовка и се изричам оптимално точно – Ако имам покана, ще имаме диалог, ще забележим дали ще бъдат основани изискванията, с цел да мога да си извършвам отговорностите по този начин, както аз ги разбирам “, сподели той.

Военният министър изясни, че няма повече информация по случая с задържания за шпионаж чиновник на ДАНС.

„ Нямам покана да остана след ротацията “

„ Надявам се тези, които са провели интервенцията, да са работили задоволително професионално и да са имали задоволително данни, сподели министърът.

„ При нас органът, който прави изследвания за допуск до класифицирана информация, е ДАНС. В взаимозависимост от равнището на достъп, той може да е до 3-4 година Периодично се прави преценка на чиновниците, изясни той.

При визитата си в Съединени американски щати в средата на предишния месец Тагарев разиска опциите за разполагането на съюзнически противовъздушни и брегови противокорабни ракетни комплекси.

Източник: bTV

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР