Нямам нищо против Асен Василев да е финансов министър при

...
Нямам нищо против Асен Василев да е финансов министър при
Коментари Харесай

Желязков контра на Борисов: Асен Василев може да е финансов министър при споделена отговорност

Нямам нищо срещу Асен Василев да е финансов министър при споделена отговорност.

Това екзотично предложение направи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ в ефира на БТВ, като акцентира, че показва друго мнение от това на сътрудника си Делян Добрев, който е изрично срещу съглашателство с Политическа партия и подлага на унижощителна рецензия дейностите на Асен Василев като финансов министър.

 

Желязков влезе в несъгласие и с Борисов, който преди два дни сподели: " По-подготвен от мен за министър председател няма. Аз обаче се дръпнах. Да се пернат и Кирил и Асен ".

Според Желязков обаче вярното било Василев да е в кабинета, " а не да се стои в засада и да се разясняват непознати неточности, без да се виждат личните ".

Според него водачът на ГЕРБ Бойко Борисов е " отстъпчив и има голямото предпочитание да има резултат " от договарянията с ПП-ДБ за държавно управление. Подходът му не трябвало да се пояснява като " отстъпчивост ".

 

" Ние доста добре знаем, че сме първа политическа мощ и при нови избори отново ще сме, само че не разчитаме на това. Искаме да вървим напред за устойчиво държавно управление и споделена отговорност.  Няма да постановяваме стигма върху нито едно име. Ние сме подготвени да участваме в ръководството.

Ще кажа моето мнение - нямаме нищо срещу Асен Василев да е министър на финансите, сподели той. По думите му няма в подмяна да има нещо, а би трябвало да има споделена отговорност, съвсем на паритетен принцип. " Виждам един кабинет с по-голяма експертност и по-малка политическа натовареност ", изясни Желязков. 

Попитан за какво като спечелили не предложат кабинет, той съобщи, че в случай че до връщането на мандата на президента от ГЕРБ са подготвени за споделена отговорност. " Хегел е споделил, че " количествените натрупвания  водят до качествени промени " и никой не би трябвало да подценява електоралните вреди.

Росен Желязков имаше поради, че сегашните партии в Народното събрание надали ще запазят същия резултат при нови избори и подсети спадащите резултати за " Промяната ".

 

Желязков съобщи, че ГЕРБ имат различна кандидатура за министър председател, в случай че възможносттатя за коалиция с ПП-ДБ се изчерпат.

 

Длъжни сме по Конституция и пред нашите гласоподаватели, в случай че не се разберем - да предложим кабинет и ние ще го създадем. Съставът му ще стане явен като тръгнем към Президентството. 

 

Очаквайте детайлности

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР