Нямам намерение да влизам в сговор с Атанас Атанасов и

...
Нямам намерение да влизам в сговор с Атанас Атанасов и
Коментари Харесай

Вили Лилков: Моята кандидатура е отговор на възмущението срещу лидерите на десницата

Нямам желание да влизам в сговор с Атанас Атанасов и Асен Василев.

Това съобщи за БНР проф. Вили Лилков, който публично разгласи, че ще се включи в идната през есента борба за кметското място в столицата.

" Може би водачите на Демократична България и Политическа партия са разчели неверно моето обръщение. То не е отправено към управлението на тези обединения. Обръщам се към гласоподавателите. Познавам тези хора. Работил съм за Съюз на демократичните сили и ДСБ и имам хиляди другари в тези среди ", акцентира Лилков.

От три години дясното систематично е разделяно от водачите на така наречен десница по няколко метода, уточни Лилков.

" Тези водачи предложиха на десните гласоподаватели в София да поддържат Мая Манолова на кметските избори през 2019 година. Има ли човек, който да каже, че тогавашният избор, който направих да застана против Българска социалистическа партия и Мая Манолова, не е бил верен? ", попита претендентът за кмет на София.

" През идващите години тези десни водачи предложиха на гласоподавателите кандидатурата на Румен Радев и я поддържаха за президент. Тогава аз дадох знак, че не би трябвало да се гласоподава за него ", подсети Лилков.

Те влязоха в коалиция и управляваха с Българска социалистическа партия, добави още той.

" Аз и моите другари, с които повече от 30 години се борим за народна власт в София, не желаеме да забравим тези неща. Моята кандидатура се явява като отговор на това отвращение против водачите на десницата, а не против личността на техния претендент ", акцентира Вили Лилков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР