Нямам достъп до материалите за задържането на Бойко Борисов Бойко

...
Нямам достъп до материалите за задържането на Бойко Борисов Бойко
Коментари Харесай

Вътрешният министър коментира задържането на Борисов и имало ли е превишаване на правомощия


Нямам достъп до материалите за задържането на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, тъй като са в съда. Запознах се със правосъдния акт. Пристъпило се е към този арест без събрани годни доказателства. След тези дейности е обикновено да има наказания. Нямам никакво отношение към този арест и не мога да го разясня. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Арестът на Бойко Борисов 214
„ В първите дни, аз бях уверен, че Министерство на вътрешните работи е работило вярно. В течение на времето стана ясно, че годни доказателства не са били събрани и се е пристъпило в задатък към този арест “, посочи той.

На въпрос дали е имало превишаване на пълномощията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, министър Демерджиев съобщи: „ Ако има сигнал – ще го ревизира. Към момента няма данни за превишаване на пълномощията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи “.

„ По делото „ Хемус “ има открити нарушавания. Установени са тегления от 60 млн. лв., изтеглени на каса, при извънредно странни условия. Това няма да е медиен фойерверк. Работеше се интензивно от Столична дирекция на вътрешните работи по случая и има две почнали досъдебни производства. Вярваме, че ще се разкрият още свързани случаи по отношение на построяването на Автомагистрала „ Хемус “. По тези досъдебни производства имаше прям бойкот от страна на Прокуратурата. Свидетелите са желали да разкрият схемата, само че тъй като Прокуратурата е отказала, те са се разколебали. Случаят „ Хемус “ можеше към този момент да е развързан. Надявам се да има привлечени под отговорност и други хора. В рамките на следствието има случаи за нелегално разходване на средства, пране на пари, предплатено усвоени над 1,2 милиарда лв. без да има строителни дейности, влагани са пари в нелегално строителство и така нататък “, изброи вътрешният министър.

„ Не считам, че би трябвало да се води война с Прокуратурата. Ако се натъкнем на бойкот в работата си, ще уведомим обществото и ще потърсим отговорност, акцентира служебният вътрешен министър във връзка възможния корпоративен избор. Аз считам, че Иван Гешев не е подобаващ за основен прокурор и съм се аргументирал, само че това не ми пречи да извършвам пълномощията си “, увери той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР