Няма заявени намерения за приватизация на Българската банка за развитие

...
Няма заявени намерения за приватизация на Българската банка за развитие
Коментари Харесай

Мая Манолова: Няма заявени намерения за приватизация на ББР и концесии на магистралите

Няма декларирани планове за приватизация на Българската банка за развиване и концесии на автомагистралите.

Това разгласи след диалозите на експертно равнище с " ИТН " председателката на парламентарната група на " Изправи се. БГ! Ние идваме! " Мая Манолова. Тя съобщи, че няма да правят отстъпка от предлагането си за преизчисляване на пенсиите още от 1 октомври:

" Първа стъпка от 1 октомври вследствие на актуализация на бюджета, която ще бъде направена през идващия месец като нашето гледище е минималната пенсия да стане 369 лв., да стигне прага на беднотия и да бъдат нараснали всички останали пенсии. В последна сметка значимо е да се стигне до задачата, която хората чакат, а точно да усетят смяната в джоба си ".

В допълнение Мария Капон регистрира цялостно съвпадане с данъчната политика на " ИТН ":

" Тоест запазването на 10%  корпоративен налог, запазването на плоския налог и включването, несъмнено, на необлагаемия най-малко ".

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков съобщи, че не би трябвало да се прави компромис с преизчисляването на пенсиите и че левицата ще упорства и за редица обществени облекчения:

" Политиките в обществената сфера за младите фамилии, данъчно облекчение, безвъзмездни детски градини, безвъзмездни медикаменти за лицата до 14 години. Смятайте го това като предварителни диалози, на които да прецизираме позицията, има време, ще стигнем и до генералното решение кой ще поддържа и кой няма да поддържа ".
 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР