Няма заподозрени за умишления палеж на семеен бизнес в габровското

...
Няма заподозрени за умишления палеж на семеен бизнес в габровското
Коментари Харесай

Собственичката на запалената фабрика разказа за кошмар във Варна: Два джипа ни запушиха входа!

Няма обвинени за умишления палеж на фамилен бизнес в габровското село Враниловци. Фирмата се занимава с изкупуване на лой от заведения за преправка за биогорива.

Конкуренция и чадър от страната подозират притежателите.

Палежът е следващото, само че този път унищожително посягане върху компанията, която търгува с отработени масла и мазнини, предава БТВ.

" Това е атентат, това не е пожар, това е война ", споделя Патрик Кайзер, който е от Нидерландията.

" Кое е идващото, на което са способни тези хора, които са го поръчали ", споделя Марияна Кайзер. 

Тя уточни, че в България има единствено 3 компании, които се занимават с това. На едната всичко й се разрешава.



Собствениците подозират съперник. 

" Има произшествия с буса в София в ЖК Бъкстон, има случай в прилежащия парцел, нещата са систематични. Как е допустимо от три компании, две непрекъснато да са под напън, а третата компания да си оперира и да си употребява държавните институции както си желае. Във Варна дойде конкурентна компания със чиновник от Агенцията по храните, с два джипа ни се блокира входът въз основата, идват чиновници на Агенцията по храните и просто те би трябвало да спомагат на господата... "

От Агенцията нарекоха изказванията " подстрекателство " и изпратиха до медиите писмена позиция, че БАБХ не е упражнила напън върху бизнес оператора. Ще бъдат осъдени хората, които вероятно са осъществили напън, сподели Явор Гечев, длъжностен министър на земеделието. Окръжната прокуратура в Габрово работи по случая. Но по предходните сигнали дейностите са прекъснати, описват притежателите. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР